Гъбата е основният инструмент за ръчно миене на посуда, както и за премахване на нечистотии, особено в кухнята. Но тя може да се използва и за куп други неща.
Имате любим пуловер, но с течение на времето се е износил и на някои места от преждата са се образували малки топченца. Можете да ги премахнете, като ги хванете с грапавата страна на гъбата. Не е необходимо даже да я мокрите!
Тя е добър помощник и в отглеждането на цветята. Ако се опасявате, че може да ги преполивате, използвайте гъба, особено ако саксията или кашпата са по-големи. Сложете я на дъното и тя ще абсорбира излишната течност, а също по-лесно ще я отцежда навън.
Може да я използвате обаче и за поливане, особено ако ще отсъствате няколко дни. Напоете една или няколко гъби обилно и ги поставете отгоре в саксията.
С мокра гъба може да събирате голяма част от космите, които домашният любимец оставя, особено по килимите или мокетите.
Ако нямате хладилна чанта, а тръгвате на дълъг път, използвайте гъби! Вечерта преди заминаването ги напоете добре и поставете всяка в малък найлонов плик, който се запечатва добре. Пъхнете в камерата. На тръгване ги извадете от там и ги разпределете сред опакованата храна.
Ако пренасяте чупливи предмети, не се колабайте да ги изолирате с гъби за миене, които биха омекотили всеки удар.
Писнало ви е да отстранявате с памук и търкане лака от ноктите си? Тогава може да вземете малко бурканче, да натъпчете вътре нова гъба и да я напоите с лакочистител. Внимавайте след ползване да затягате капачката добре.
Ако сте сред тези, които предпочитат да си правят педикюр у дома, не е нужно да купувате специално произведените разделители за пръстите на краката. Същата работа ще свърши гъба, от която може да си направите лентички.
Коментари (0)
Вашият коментар