Съветите, които ви предлагаме по-долу, са ефикасни само в случай че вие искрено се стремите да ограничите постоянното похапване в празничните дни.
1. Преди да дойде времето да седнете на празничната маса у дома или при приятели, добре е няколко пъти през деня да похапнете нещо леко. Важното е да не изпитвате глад преди да седнете на трапезата.
2. Изследвания доказват, че хората, които са на диета, са по-склонни да преяждат, когато осветлението е по-приглушено. Затова не се усамотявайте с чинията си в някой тъмен ъгъл, а яжте на добре осветената маса.
3. Ако сте деснячка, яжте с лявата ръка и обратно. С “чуждата” ръка ще ви е по-трудно да поднесете храната към устата, което означава, че ще ядете по-бавно. Докато се справите с координацията, вече ще почувствате ситост.
4. Разреждайте алкохола с вода. Алкохолните напитки сами по себе си не са много калорични - в една чаша сухо вино има 75 ккал. Но те са коварни, защото колкото повече пиете, толкова по-малко контролирате какво и колко ядете.
5. Пийте повече минерална и изворна вода, но половин час преди ядене. Тя заема пространство в стомаха ви и създава усещане за ситост за известно време.
6. Яжте ябълки, особено зелени, но преди основно хранене. Съдържащата се в тях целулоза помага за потискане на апетита.
Коментари (0)
Вашият коментар