Напишете дума/думи за търсене

Идеи за декориране на стените

Домовете са способни да предават усещания, спомени и емоции на всеки обитател и посетител. Стените изискват да бъдат виждани и трябва да привличат вниманието със своя декор, орнаменти, мебели и аксесоари.

Те изнасят на показ вашите лични вкусове, хобита, спомени, интереси и личностни черти.
Те трябва да дават представа и да бъдат ясно отражение на това кой живее между тях – един вид личен музей, който създаваме с течение на времето.
Стените са прекрасно празно платно и предлагат свят от декори и възможности за дизайн и ние искаме да използваме техния потенциал максимално. Картините и рисунките са неизменна част от дома, но има и други възможности за декорирането на стените.

Постигнете хармония с перфектното оформление
Когато става въпрос за създаване на по-прост декоративно изразяване с картини, има много опции и отново става дума за предаване на живот и хармония в пространството, което виждате всеки ден.
Може да искате да фокусирате вниманието само върху две или три картини с просто оформление.

Освен това може да създадете „изложба", която да допълва и придружава базов модул или мебел.
Или може да придадете симетрично усещане с повече ред и квадратно оформление.

Има много по-амбициозни и сложни варианти, които несъмнено ще променят вашето пространство по радикален начин. Става дума за създаване на силно визуално въздействие с няколко картини в оформление, което заема цялата стена. Като направите това, вие ще превърнете стената в главен герой.

Библиотеки, за да „облечете" стените и да покажете знанията си
Книгите и библиотеките имат най-голямо визуално въздействие върху стените в дома. Ако библиотеката ви е неподредена и разхвърляна, възползвайте се от възможността да я реорганизирате както от функционална, така и от естетическа гледна точка.
Планирайте сутрин или следобед и се захващайте за работа.

Започнете, като изпразните напълно библиотеката и я почистите старателно.
Следвайте съветите на Мари Кондо.
Отделете книгите от папките и декоративните предмети. Поставете папки в долната част, за да генерирате визуален блок като основа. След това организирайте книгите си по теми, размери или критерии, както смятате за подходящи.

Поставете книгите по начин, който оставя свободни пространства за излагане на декоративни предмети. Изберете такива, които наистина харесвате, и ги разпръснете с книги, за да постигнете добър визуален баланс между тях. Те могат да включват скулптури, снимки или растения.

Оставете малко празни пространства, за да не претоварите визуално и да създадете място за маневриране, ако придобиете нови предмети или книги.
Когато става въпрос за стени, всичко е разрешено! Може да направите колаж от предмети, които харесвате, като чинии, часовници, кулинарни предмети или инструменти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X