Напишете дума/думи за търсене

Как да контролираме мигрената и хроничното главоболие

Едно от най-честите заболявания в света е мигрената. Тя може да окаже влияние върху качеството на живот на всеки. Мигрената е съпроводена с много силна болка (най-често от едната страна) в главата, чувствителност към шум и светлина, а понякога с гадене и повръщане.

Причините за появата ѝ са както наследствени, така и в резултат на стрес, липса на сън, хормонални промени, неправилна диета, претоварване на очите с електронни устройства, дехидратация, менструация и други.

С помощта на холистични методи, промяна на диетата и начина на живот може да се подпомогне управлението на болката, намаляване честотата на пристъпите и предотвратяване на главоболието.

Обикновено за облекчаване на мигрена се употребяват лекарства за намаляване на болката и антидепресанти, но тези лекарства имат и странични ефекти, за разлика от натуралните продукти.

В природата съществуват много билки, които облекчават мигрена и хронично главоболие. Съчетаването на най-ефективните от тези билки, е постигнато в природния продукт Миграферин максТой има благоприятен ефект за намаляване честотата и силата на мигренозните атаки, гадене и повръщане, подобрява настроението и намалява депресията.

Миграферин макс действа на причината за главоболието и потиска развитието на възпалителни процеси. Поддържа кръвоносните съдове в нормално състояние.

Миграферин макс блокира действието на ензимите, разграждащи ендорфините, като повишава тяхната активност. Ендорфините са естественото обезболяващо средство в организма на човека. Установено е, че страдащите от мигрена и хронично главоболие имат ниски нива на ендорфини.

Притежава аналгетични свойства, предпазва от глутаматна токсичност и оксидативен стрес.

При неправилно хранене с готови храни, колбаси, чипс, готови супи, консерви, сухари се предизвика глутаматна токсичност, която е мощен активатор на мигрена. Оксидативният стрес е основна причина за стареенето и се свързва с почти всички видове мигрена.

Освен това Миграферин макс има спазмолитично и антиоксидантно действие. Облекчава умора, като релаксира гладката мускулатура и спомага за правилното усвояване на мазнини и белтъчини от организма. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X