На пръв поглед това изглежда като фасулска работа, но на втори невинаги е лесно да се справим блестящо и бързо с тази домакинска задача.
Предлагаме ви няколко трика, които ще ви помогнат да се справите със заялата капачка на упорития буркан.
С лъжица или нож за масло
Пъхнете върха на прибора, колкото е възможно по-навътре под капачката, и натиснете внимателно, така че да влезе малко въздух в буркана. След това завъртете и отворете.
Важно: Работете предпазливо – не натискайте твърде силно. Стъкленият буркан може да се счупи, а приборът да се огъне и да ви нарани.
С гумени ръкавици или навлажнена кърпа
Така бурканът и капачката няма да се хлъзгат в ръцете ви и захватът ще е по-здрав.
В топла вода
Обърнете буркана с капачката надолу и го потопете в купа с топла вода. Не е необходимо да я пълните догоре, нивото трябва да покрива ръба на капачката.
С потупване
Потупайте дъното на буркана няколко пъти с длан от външната страна. Може да се наложи да го направите няколко пъти.
Важно: В никакъв случай не удряйте буркана в плота или масата, рискувате да се счупи.
Втори рунд
Капачките на някои буркани може да залепнат здраво, дори да са били отваряни веднъж. Обикновено това се случва с тези на меда или сладкото, особено ако са съхранявани в хладилник. Трикът с топлата вода върши работа и в този случай.
Коментари (0)
Вашият коментар