Напишете дума/думи за търсене

Пътешествието е синоним на щастие - идеи за къмпинг в цяла България

Визия: Envato

Всеки, който е направил онази смела крачка към неангажиращо пътуване с цел къмпингуване, знае, че това изживяване създава много красиви спомени. И ако досега не сте имали възможността да усетите приключенския чар на къмпингуването поради различни колебания, нашият съвет е: човек никога не знае кога ще открие своята нова страст в живота, а къмпингуването има своите сериозни предпоставки да бъде такава. Просто трябва да опитате от това ново изживяване и да му дадете шанс, за да прецените. 

Милионите звезди под откритото небе спокойно може да заменят релаксиращата ароматерапия във всеки многозвезден хотел, а лично приготвената храна винаги е по-вкусна, когато е споделена сред свежестта на природата. По-малкият бюджет във всяко едно направление от почивката също накланя везните в полза на къмпингуването, като често най-скъпият разход може да бъде този за горивото на превозното ви средство. Дали ще предприемете пътешествие с кемпер, каравана или ще разпънете палатка на някое китно местенце на открито, трябва да заделите определена сума за гориво. Ако искате да облекчите сериозно перото от семейния бюджет с този разход, може да се включите в най-новата игра на мобилното приложение за отстъпки Lidl Plus.

От 5 август до 1 септември за всеки 40 лв. от стойността на една покупка получавате по 1 точка в профила си в приложението. При три събрани точки имате шанс да спечелите един от 1000 ваучера за гориво на стойност 150 лв. от OMV. Печелившите ще се теглят в началото на всяка седмица в периода на кампанията и ще бъдат уведомени с известие в приложението, по телефон или чрез имейл. Всички късметлии ще бъдат обявявани и на сайта www.lidl.bg/igra.

А ето и някои от най-интересните локации из България, на които със сигурност ще усетите магията на къмпингуването.  

Язовир Искър

Започваме от запад на изток, като първото предложение ще бъде една от гордостите на родината ни - язовир Искър. Той е най-големият по площ и обем язовир в България. Разположен е на най-дългата изцяло българска река Искър. По брега на язовира има множество кътчета за къмпинг и отдих, където вие може прекрасно да релаксирате през почивните дни. Локацията предлага и възможност за пътуване с лодка и е идеална за опознаване на чаровните страни на дивата природа.

Къпиновски манастир

В близост до красивия Къпиновски манастир ”Св. Николай Чудотворец” в полите на Еленския Предбалкан ще откриете китен къмпинг, който се простира край брега на река Веселина. Там освен свеж балкански въздух, имате и безброй възможности за разходки из неописуемата природата в този регион, както и възможността да разнообразите почивката си с живописен веломаршрут.

На къмпинг по родното Черноморие

 

Визия: Envato
Визия: Envato

Понеже в края на август и началото на септември времето все още е чудно за почивки по родното ни Черноморие, следващите предложения за къмпинг из страната ни са именно от там. Започваме с къмпинга в най-северната част на българското Черноморие край село Крапец, в който може да се настаните както в бунгала, така и в палатки, каравани или кемпери. Това, което отличава този къмпинг, е природата - тук ще откриете един от малкото останали девствени плажове в България.

Следващото предложение е къмпинг “Чайка", който се намира в близост до китния курортен град Обзор. Най-голямото предимство на този къмпинг е огромната гора, сред която е разположен, и която предоставя чудесна сянка. Иматейте обаче предвид, че плажът е на разстояние около 450 метра.  

Последното ни предложение е за популярния и често посещаван от хиляди ентусиасти къмпинг по родното ни Южно Черноморие - "Градина". Той е разположен в красивия залив между градовете Черноморец и Созопол, като от местоположението му се разкрива прекрасна гледка към морето, а самото място предлага и много развлечения и удобства. Плажни барове, игрище за волейбол, възможност за наем на велосипеди, водни спортове и още много други забавления се вписват по идеален начин в китната морска местност на къмпинг "Градина".    

Остава само да изберете локация, както и да опитате късмета си за един от 1000 ваучера за гориво на стойност 150 лв. от OMV. Защото както е казал известният датски писател Ханс Кристиан Андерсен - “Да пътуваш означава да живееш!”.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X