Напишете дума/думи за търсене

Сатурн в живота и в хороскопа - част 1

Планетата е една от бавните планети, изобразена от титана Кронос в Старогръцката митология. Управлява знак Козирог и има отношение като стар управител на знак Водолей. Преминава през един зодиакален знак за около 2 години и половина и олицетворява изпитанията, трудностите, ограниченията, страха и чувството за безпомощност.

В тази връзка от известно време имам желание да напиша повече информация за предизвикателствата, съветите и изискванията на взискателния, но справедлив Сатурн.

Рождената карта е договор на душата ни за живот на Земята. Положението на Сатурн в нея старателно разкрива какви са нашите кармични изпитания от предходните ни инкарнации. В кои сфери трябва да проявим търпение и усилия. Къде ни е студено и имаме нужда самите ние да генерираме повече от своята любов, старание и грижа.

Отделно от рождената карта, Сатурн се движи на небето и преминава през зоните в нашия хороскоп с ясното послание да погледнем към определена тема от живота си и тя да бъде приоритетът ни в рамките на 2-3 години.

Ще дам съвети за рождения и транзитния Сатурн по домове в наталната карта. След 30-ата си годишнина, човек усвоява уроците на планетата и по-лесно работи и живее с нейните качества.

1-ви дом

Родените със Сатурн в първи дом на хороскопа си имат трудността да се свързват с другите, особено в първите 28 години от живота си. Трудно допускат комуникация и обикновено изглеждат студени, дистанцирани и въздържани за другите. Положителната черта на тази позиция е, че хората с изгряващ Сатурн са приети сериозно за околните и лесно будят симпатии, когато се търси отговорност и зрялост в личността. Те са избрали кармичното изпитание да бъдат приети и те да приемат околните.

Транзитът на Сатурн през първи дом е един от най-важните моменти в човешкия живот. Стъпвайки на асцендента, планетата изисква да преразгледаме живота си и да направим нещо ново за себе си. Обикновено ни се иска да сключим брак, да стартираме бизнес, да започнем нова работа или да сменим местоживеенето си. Поривът ни за промяна е естествен и е хубаво да го последваме.

2-ри дом

Родените със Сатурн във втори дом имат изпитания в сферата на личните финанси. Планетата, разположена тук, разкрива необходимостта на човека да изгради финансова култура и навици за печелене, съхранение и управление на парите и вещите си. Обикновено на тези хора липсва удовлетворение от доходите, които получават до около 28-ата им година. Работят, доказват се, но им липсва усещането, че са добре оценени. В положителен план това положение на планетата дава добро умение за спестяване. До известна степен съществува страхът от загуба на пари, но той пък формира добър контрол върху средствата.

Преминаването на Сатурн през тази зона призовава за анализ на притежанията. Той изиска анализ на средствата, приоритетите и свиване на харчовете. Не препоръчвам влизане в кредитни задължения по време на този транзит, както и необмислени разходи.

3-ти дом

Ще забележите притежателите на Сатурн в трети дом още в ранните детски години с перфектни обноски, добро възпитание и стремеж към успехи в училище и спорта. Това положение на планетата прави своите собственици взискателни към себе си и изискващи перфекционизъм. Тук липсва лекота и детско безгрижие. Човекът има урок, свързан със своята себеоценка. Той трябва да цени качествата си, но в никакъв случай да не прекалява в изискванията към себе си. Това положение се отработва добре в сфери на образование.

Транзитът на Сатурн през този дом призовава към личностно развитие, придобиване на нови знания и пътувания. Възможни са проблеми със съседи, братовчеди, братя/сестри. Вижте какво ви интересува и започнете да трупате първите си знания в областта.

4-ти дом

Тази зона от хороскопа е свързана с миналото, рода, кармичните отпечатъци, тъгата, отчуждението и края във всяко отношение. Сатурн със сигурност не се чувства добре тук и на първо място дава информация за лишения, бедност и преживяна самота на душата в предходни животи. Сега често детето преживява трудности в ранните години от живота си, става свидетел на тъжни събития в семейството си, които му оформят чувството за несигурност в бъдещето.

Съветвам тези хора да се стремят към притежание на собствено жилище и депозирани пари в банкова институция. Сатурн тук има нужда от топлина, закрила и сигурност. Препоръчвам застраховка живот и/или имот.

При транзит през 4-ти дом планетата изисква промяна на работа, бизнес и/или местоживеене. Времето е подходящо за всичко изброено, както и за направата на ремонт на основното жилище. Тук са корените ни и те точно сега имат нужда от пресаждане, смяна на местоположението и ново начало. Козметичните промени в дома или промяна на интериорния дизайн биха отвлекли Сатурн от бели.

5-и дом

Родените със Сатурн в 5-и дом обикновено не вярват, че имат таланти и имат трудности в началото на създаването на лични отношения. Имат високи изисквания в търсене на партньор, трудно се доверяват и често изглеждат недостъпни в опит някой да спечели сърцето им.

Тази позиция на планетата може да забави забременяване или бащинство при мъжете до 28-ата годишнина. Ако човекът стане родител преди тази възраст, се случва така, че има трудности с отглеждане на детето си. Няма кой да му помага, жилището не е достатъчно голямо, бави се покупката на ново или съпругът сменя работа и се налага да отсъства от дома.

Преминавайки през тази зона, Сатурн често дава деца, уреждане на личните отношения и развитие на таланти. От практиката си забелязвам, че в тази зона не дава забавяне, а напротив развитие. При този транзит се разпадат връзки, които не са полезни за човека.

6-и дом

Шести дом е една обичана и спокойна позиция за Сатурн. Тя учи своите собственици на отговорност, постоянство и отдаденост на работата. Тези хора обикновено са работохолиците на екипа с неизчерпаемо търпение и грижа към колеги и съдружници.

В негативен план тази позиция на планетата предразполага към здравословни проблеми с костната система и коленете.

Съветвам собствениците на този Сатурн в рождената си карта да се опитат да развият бизнес и работят за себе си. Иначе ще бъдат най-добрите служители и ще бъдат удобни на шефовете си.

Преминаването на планетата от тук намеква да обърнем внимание на здравето си и трудовите навици. Обмислете започване на спорт, лечебна гимнастика, масажи и рехабилитация. Изчистете работното си място и дома си.

Очаквайте част 2 с продължение на останалите домове.

С уважение,

астролог Венета Матева


Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се
срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във фейсбук или чрез официалния й сайт.

Повече информация за Луната, Слънцето, всички новолуния, пълнолуния, лунни дни, методи за изчистване на дома с различните стихии и тайните на Луната и здравето ни, може да намерите в книгата й „Животът между кармата на Луната и мисията на Слънцето", която се предлага във всички големи книжарници.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X