Напишете дума/думи за търсене

Защо жените с по-млади мъже са по-доволни?

Връзките, в които по-възрастна жена има значително по-млад мъжки партньор, привличат голямо медийно внимание през годините. Спомнете си каква голяма новина беше, когато Деми Мур се омъжи за Аштън Къчър, който беше 15 години по-млад от нея? И няма как изобщо някога да забравите международната медийна мания около връзката между френския президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит, която е 24 години по-възрастна от него.

Или може би сте чували полемиката около телевизионното реалити MILF Manor, в което група от 40- и 50-годишни жени се запознават и започват връзка с мъже, които са с десетилетия по-млади от тях. Ако не сте, но си падате по продукции, които отразяват живия живот, тогава бъдете предупредени за шокиращия обрат. Дамите в шоуто се срещат със синовете на конкурентките си! Фройд би имал доста работа по анализиране на това предаване.

Същият този медиен и обществен контрол обикновено не се прилага към връзки, в които мъжете са значително по-възрастни от своите партньорки. Сещате се за онзи хубостник Леонардо ди Каприо, нали?
С две думи, все още има осезаем двоен стандарт, когато става дума за връзки с разлика във възрастта въз основа на пола на по-възрастния партньор, и това пристрастие е отразено в научни проучвания.

Двойният стандарт на разликата във възрастта
Изследванията установяват, че хората са по-неодобряващи двойките с разлика във възрастта мъж-жена, когато по-възрастният партньор е жена, отколкото когато по-възрастният партньор е мъж. Докато по-възрастните жени обикновено се наричат ​​пуми - термин, който предполага хищническа природа - унизителни етикети за по-младите мъже, които влизат в тези връзки, всъщност не съществуват.

Това пристрастие към връзките, в които жената е по-голяма, вероятно помага да се обясни защо те са относително редки. Според данните от преброяването на населението в Съединените щати, само 1,3 процента от хетеросексуалните бракове включват жена, която е 10 или повече години по-възрастна от съпруга си.

Да бъдеш в маргинализирана връзка, има потенциала да окаже влияние върху двойките. Когато нашите взаимоотношения не се приемат от обществото и важните хора в живота ни, това отхвърляне и липсата на социална подкрепа може да стресира романтичните отношения.

Качество на връзката при връзки с възрастова разлика
В светлината на този двоен стандарт и социалното неодобрение какво ни казват изследванията за качеството на връзката на по-възрастните жени в партньорство с по-млади мъже?

Жените, които са с повече от 10 години по-възрастни от партньорите си, всъщност са най-удовлетворени и отдадени на връзките си в сравнение както с жените, които са по-млади от партньорите си, така и с жените, чиито партньори са на близка възраст. С други думи, въпреки стигмата, свързана с по-възрастните жени, които излизат с по-млади мъже, дамите в тези връзки процъфтяват.

Защо по-възрастните жени са най-доволни? Има няколко възможности. Може да е така, защото когато жената е по-възрастна, това измества динамиката на властта към по-голямо равенство. От много изследвания знаем, че по-голямото равенство в една връзка има тенденция да прави двойките по-щастливи, така че може би това споразумение е просто по-справедливо.

Като алтернатива, може би не става дума толкова за равенство, колкото за поставяне на жените в по-доминираща позиция. Знаем, че много мъже обичат идеята да се подчиняват на доминираща, властна жена - и те са склонни да виждат по-възрастните жени като притежаващи тези характеристики. В края на краищата, това е голяма част от причината, поради която MILF (Mother I'd Like to Fuck ) порното е толкова популярно. Може би чувството за овластяване е това, което в крайна сметка е в основата на по-голямото удовлетворение на възрастните жени - и може би това овластяване позволява на жените да получат повече от това, което искат, сексуално и по друг начин.

Накратко, тези резултати предполагат, че докато двойки, включващи по-възрастна жена и по-млад мъж, могат да се сблъскат с голяма социална съпротива, това не им пречи непременно да развият силни, изключително удовлетворяващи отношения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X