Напишете дума/думи за търсене

Принц Уилям два пъти къса с Кейт, но не устоява на медсестрата в нея

Кейт и Уилям на сватбата им Снимка: инстаграм/ princeandprincessofwales

Принцесата е автор на една от най-запомнящите се фрази на кралицата за Хари и Меган, разкрива биографична книга

Британският принц Уилям и съпругата му Кейт са една от най-разпознаваемите и харесвани двойки по света. Често са давани за пример като партньори, които имат невероятна химия и знаят как да се подкрепят в трудни моменти.

Невинаги обаче е било така, разкрива пусната преди дни биографична книга за принцесата на Уелс. Неин автор е британският журналист Робърт Джобсън, който е писал мемоари и за други членове на кралското семейство. Той твърди, че Уилям и Кейт са се разделяли на два пъти, преди да се оженят на пищна церемония в Уестминстърското абатство през 2011 г.

Най-съкрушаващо за нея било късането им през декември 2006 г. Тогава принцът ѝ се обажда по телефона и в рамките на 30 минути обяснява защо не е възможно да продължат заедно. Основният му аргумент е, че връзката им се задълбочава, а той не е готов за това. След като разговорът им приключва, отива и се напива с приятели в клуб, като е чут да крещи: “Свободен съм”.

Много по-различно се развиват нещата за Кейт. “Тя бе двойно разочарована – един път от раздялата и втори път, че се случва по телефона. Макар и не за първи път Уилям да подлага на съмнение отношенията им, този път

присъдата изглеждаше окончателна”,

пише Джобсън. Семейството на Кейт знае колко голям удар е случилото се за нея. За да не бъде преследвана от папараци в Англия, майка ѝ я завежда за известно време в Ирландия. След това сестра ѝ Пипа плътно се движи с нея. Заедно излизат по клубове, заради което медиите ги наричат “вълнуващите сестри”.

Кейт и Уилям се виждат година по-късно на купон на приятел. Поканата е всички да бъдат маскирани. Тя пристига облечена като медицинска сестра, но костюмът ѝ е толкова секси, че принцът бързо ревизира решението си. Кани я на танц и в края на вечерта са забелязани да се целуват. Минава обаче още доста време, преди да ѝ подари пръстена на майка си лейди Даяна и да я помоли да се омъжи за него. Това се случва чак през 2010 г., заради което английските медии ѝ лепват прякора “чакащата Кейт”.

Двамата първо са приятели и съквартиранти, докато следват в университета “Сейнт Андрюс” в Шотландия. В един момент стават и гаджета, но предпочитат да крият това развитие на отношенията си, тъй като всяка интимна приятелка на Уилям неизменно бива разглеждана и като бъдеща кралица на Обединеното кралство. През 2006 г. авторитетният вестник “Таймс” за първи път пише за нея в този контекст. Публикацията е озаглавена: “Момичето, което ще бъде следващата ви кралица”, и в нея се описва защо Кейт може един ден да измести покойната лейди Даяна и дори кралица Елизабет II от сърцата на поданиците, ако умно изиграе картите си.

Според Робърт Джобсън тя вече го е направила не само защото има един от най-високите рейтинги сред членовете на кралското семейство, но защото си е изградила име на помирител и трезв ум в него. В книгата му се твърди, че на принцесата принадлежи репликата “спомените могат да варират с времето”, която Елизабет II използва в отговор на обвиненията на принц Хари и съпругата му Меган за липса на подкрепа и расизъм в двореца. Подобно на другите роднини Кейт също е шокирана от техните твърдения и въпреки това прави всичко възможно

да помири съпруга си с по-малкия му брат

На погребението на дядо им принц Филип тя деликатно избързва напред, за да бъдат принудени двамата да си поговорят. Когато обаче става въпрос какво да се прави с емигриралите в САЩ Хари и Меган, Кейт е абсолютно твърда, че на тях трябва да им бъдат отнети всички дворцови привилегии, след като няма да работят за кралското семейство, а за себе си. И се твърди, че тя не е била повлияна само от мнението на съпруга си по въпроса, а от чувството за дълг към короната, на което се е научила от баба му Елизабет II.

Затова например, когато избухва скандал с редактирана нейна снимка с трите ѝ деца, Кейт не се поколебава да поеме отговорност, че го е направила тя. Също така да разкрие, че е болна от рак във видеообръщение, когато спекулациите около здравословното ѝ състояние започват да пречат на работата на двореца.

Крал Чарлз III я нарича любима снаха и не пропуска да демонстрира топлите си чувства към нея дори на публични места. Често е виждан да я целува по бузата при среща и да се смее в нейната компания. Известен със сприхавия си нрав, кралят обича да спори с по-големия си син. Когато Кейт влиза в семейството, Чарлз има далеч по-хладни отношения с Уилям, отколкото с Хари, тъй като изисква повече от него като престолонаследник.

През последните години обаче нещата се обръщат. И причината не са само предизвиканите от Хари и Меган скандали, а защото съпругата на Уилям му помага да преодолее дългогодишния гняв към баща си след развода му с лейди Даяна и нейната трагична смърт в катастрофа. А и

да приеме втората му съпруга Камила,

с която е изневерявал на майка му.

Биографичната книга за Кейт не е писана с нейно съгласие. Някои литературни критици даже я нарекоха 300 страници таблоидно благоговение пред бъдещата кралица, но пък други признаха, че е интересен разказ за пътя на едно обикновено момиче до едно от най-популярните и следени под лупа кралски семейства.

Принцесата е оперирана от бучка на главата

Принцесата на Уелс претърпява спешна операция за отстраняване на бучка от главата си като тийнейджър, се разкрива в новата кралска биография. Това се случва, докато учи в колежа “Марлборо”. След като тя открива бучка от лявата страна на главата си, точно под линията на косата, училището незабавно уведомява нейните родители. Майка ѝ Карол я води в болница, където ѝ е направена успешна операция.

Останалият от нея трисантиметров белег е забелязан от медиите още при първия самостоятелен ангажимент на Кейт от името на кралското семейство. Той е свързан с операция в детството, обяснява тогава лаконично дворецът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X