Напишете дума/думи за търсене

Наръчник по избиране на подаръци

Не само декември и януари са месеците, в които най-често ни се налага да избираме подаръци. Слава богу, през цялата година има достатъчно празници, които да честваме, и които изискват размяна на дарове. Предлагаме ви наръчник, който ще ив помогне да избирате правилните армагани според „категориите" хора.

Родителите на половинката

Независимо дали отношенията ви с родителите на любимия са топли или не чак толкова, няма как да минете без подарък по празниците – ако го подберете добре, може да поставите нова, по-добра ера в общуването и с тях.

За начало, поговорете с партньора си – дори и да познавате родителите му отдавна, той със сигурност е по-запознат с навиците и предпочитанията им.
Не подарявайте набор от душ-гел, шампоан и дезодорант – със сигурност ще оставите впечатление за „отбиване на номера".

Не харчете твърде много пари за подаръка – ако е очевидно по-скъп от подаръка, който те са приготвили за вас, ситуацията ще стане неловка и ще послужи за повод за разногласия.
Ако нямате оригинални идеи или желание за изборна подарък, възползвайте се от класиката в жанра – бутилка хубаво вино, набор празнична посуда, спално бельо, красив халат.

Хора, които си имат всичко

Ще зарадвате тези хора с някаква оригинална дреболия, най-добре ръчно изработена, от качествени материали.

Добра идея е да им подарите набор от ръчно приготвени сладкиши или бонбони – можете да ги приготвите и опаковате сами или да купите: вече има разнообразие от такива магазини.
Друг вариант е да се спрете на подарък, който да послужи за ново хоби – например, книга за отглеждане на стайни растения.

Възрастни роднини

Те също попадат в трудната категория при избор на подарък – не са им необходими бижута, не се интересуват от технологични джажди, имат достатъчно чинии и пълна с книги библиотека.
Отличен подарък за тях би бил абонамент за любимо списание или вестник.
Може да им купите билети за опера или театър – така ще им подарите нови впечатления. Ако не знаете какво харесват, попитайте ги.
Заведете ги на ресторант – ще им дадете възможност да се почувстват специални.
Подарете им ароматни соли за вана, масажно масло (а защо не и масаж при специалист) или крем за лице.


Децата на приятели и роднини

Ако гостувате на приятели по празниците, не може да оставите децата на домакините без подаръци. В този случай най-добре питайте родителите от какво имат нужда.
Шал, шапка и ръкавици са добър вариант за зимата – децата постоянно ги губят, така че още едни никога не са излишни. Бански, слънчеви очила и пояс е лято. 
Пробвайте с нематериален подарък – билет за куклен театър, урок по катерене или посещение в детски музей.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X