Напишете дума/думи за търсене

7 въпроса, с които могат да се справят само сигурните двойки

Тези въпроси ще ви извадят от романтичната ви зона на комфорт за по-добро.

„Винаги има място за подобрение" е фраза, която се отнася за толкова много области от живота, но най-вече за нашите романтични връзки. Често нашата безусловна любов към партньора ни ни кара да пренебрегваме навици и поведение - както нашите, така и неговите - които може да не ни служат. Идентифицирането на области, в които бихме могли да се справим по-добре обаче, може да бъде доста предизвикателство, особено във вече щастлива връзка, в която се чувстваме доволни и доволни.

Това е мястото, където излизането от зоната на комфорт във вашата връзка става решаващо. Работата, необходима за това, може да е неудобна, но може да разкрие потенциал във вашите отношения, както добър, така и лош, който вероятно не сте обмисляли преди. Като предприемете тези стъпки заедно, можете да научите какво е необходимо, за да бъдете най-добрият партньор, който е възможно да бъдете, какво е необходимо, за да запазите добрите неща, които имате заедно, както и пренебрегваните области от връзката ви, които може да са в нужда на ремонт.

Значението на поддържането на взаимоотношения
Поддържането на щастлива връзка включва много повече от просто очевидните жестове, за които може да се сетите – като казване на „обичам те", ходене на срещи или купуване на цветя. Въпреки че тези действия са важни, изследванията показват, че поддържането на истинската връзка също изисква „интерактивно смекчаване на заплахите". Този процес включва проактивно справяне с потенциални заплахи чрез управление на конфликти и прошка - което не е толкова лесно като купуването на букет.
Въпреки че очевидно поддържащо поведение – като физическа привързаност, качествено време и подаръци – може да възпрепятства непосредствените проблеми, авторите обясняват, че поддържането на връзката също изисква по-задълбочена интроспекция и усилия за идентифициране и смекчаване на по-значими заплахи. Този процес изисква решаващи умения и желание да се изправим срещу неудобните истини за себе си и нашите взаимоотношения.

Този процес може да изглежда обезсърчителен, тъй като често избягваме да обсъждаме потенциални проблеми в нашите взаимоотношения – или от страх да не ги превърнем в реални, или с надеждата, че никога няма да се случат. Точно както при нашето физическо здраве, правилното хранене и пиенето на вода са удобни и прости подходи за поддържане на здравето; може да ги предпочетем пред упражненията, които могат да бъдат уморителни, или прегледите при лекар, които могат да бъдат неудобни. Но въпреки дискомфорта, който носят, те са също толкова важни за нашето здраве, колкото водата и хранителните вещества.

Същото важи и за взаимоотношенията: проактивният подход е от ключово значение, за да се гарантира, че най-лошите ни страхове от връзката няма да станат реалност, точно както здравният преглед може да предотврати болести на ранен етап. По този начин проактивното разрешаване на конфликти и прошката играят жизненоважна роля в поддържането на връзката; трябва да се заемем с проблемите, преди да са се засилили, и да простим на себе си и на партньорите си, докато се изправяме пред и предаваме страховете си.

7 неудобни въпроса, които да зададете на партньора си
За да направите проактивността норма във вашата връзка, трябва да сте готови да излезете от зоната си на комфорт. Това може да изглежда противоречиво на основния инстинкт за избягване на проблемите, но подходът към тях с правилния начин на мислене всъщност може да ги предотврати, вместо да ги създаде.

Следващите въпроси са предназначени да се справят с трудните и неудобни аспекти на романтичните взаимоотношения – онези теми, които често пренебрегваме или избягваме да мислим за тях. Разглеждането на тези въпроси с партньора ви не означава създаване или предотвратяване на конфликт, а вместо това насърчаване на връзката ви. Чрез проактивно търсене на надежди и стремежи за вашата връзка и насочване към области, които се нуждаят от внимание, вие стимулирате растежа, който не може да бъде постигнат, като си затваряте очите за потенциални заплахи. Като провеждате тези разговори, вие се ангажирате с упоритата работа, необходима, за да станете по-добри, по-подкрепящи се партньори един за друг.

1. С кой мой навик не може да се справиш?
2. Чувстваш ли, че има аспект от твоята идентичност, която е трябвало да потиснеш в името на нашата връзка?
3. Каква част от нашите отношения мислиш, че приемаш за даденост напоследък
4. Кои са най-добрите и най-лошите промени, които си забелязал в мен, откакто сме заедно?
5. Какво правя, което те кара да се чувстваш несигурен?
6. Има ли част от живота ти преди нашата връзка, която ти липсва?
7. Кое е нещото, което правиш за нашата връзка, но смяташ, че остава незабелязано и ти се иска да призная повече?

Бъдете готови за отговори, които може да са неудобни или неочаквани; слушайте с отворен ум и не забравяйте, че тези отговори се споделят от любов и прозрачност, а не от злоба или токсична честност. Тяхната цел е да ви накарат да помислите какво ви кара да се чувствате обичани и оценени, какво обичате един в друг, какво не искате да загубите и нещата, които може да сте пренебрегнали по време на времето ви заедно.

Простете на себе си за всеки дискомфорт и простете на партньора си, че не е изразил тези мисли по-рано. Това са трудни истини, които често остават в съзнанието ни – такива, които може дори да не осъзнаваме, че съществуват, докато не ни попитат. Изразете своята благодарност за честността на партньора си и отпразнувайте взаимното ви желание да вършите тежката, неудобна работа, необходима за поддържане на здрави отношения.

След като всичко е казано, пренасочете разговора към това, което сте научили и какво може да се направи въз основа на тези прозрения. Има ли място за промяна? Има ли аспекти на връзката ви, които са избледнели с времето и трябва да бъдат съживени? На тези въпроси би трябвало да е по-лесно да се отговори сега, след като тежката работа е свършена. Не забравяйте, че дори най-щастливите връзки се нуждаят от фина настройка от време на време. Както се казва, винаги има място за подобрение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X