Знаете ли, че джинджифилът е една от най-важните съставки за пречистване на тялото и оптимизиране на храносмилателната ни функция? Може да го добавим към нашите рецепти или да го приемаме като чай.
Твърде често преминаваме границата с храни и напитки, защото ни е трудно да се сдържаме, когато сме изправени пред гастрономически изкушения.
Как можем да компенсираме излишъка от храна и напитки?
• Пийте вода през целия ден, освен по време на хранене, до половин час преди него и час и половина след това. Това е най-простият и икономичен начин за почистване и балансиране на тялото.
• Пропускане на следващото хранене или замяната му с леко ястие: плодове, салата, супа, зеленчуци др.
• Използване на чайове или добавки, които подобряват функцията на черния дроб, който усвоява мазнините и елиминира токсините. Такива са глухарче, бял трън, артишок, болдо и др.
• Пиене на освежаваща напитка от джинджифил, стевия и ябълка.
Препоръчани храни
Джинджифил
Това е освежаващ пикантен корен със значително полезни свойства за прочистване на тялото след преяждане.
• Бори се с подуване на корема и задържане на течности, в допълнение към подобряването на функциите за пречистване на бъбреците.
• Балансира храносмилателната система, намалява стомашните разстройства и активира стомашните сокове.
• Подобрява функцията на черния дроб и помага за почистването на кръвта, както и елиминира токсините.
• Засилва основния метаболизъм и подпомага изгарянето на калории.
Може да го консумираме суров или на прах, като чай, сок или смути.
Стевия
Освен че е лечебно средство, стевията е един от най-добрите варианти за подсладител за всяка храна. Тя е чудесна за регулиране на тялото след прекаляване от всякакъв питателен вид.
• Намалява нивата на кръвната захар в кръвта и апетита за сладки храни.
• Подпомага елиминирането на течности в тялото.
• Нежно намалява високото кръвно налягане.
• Подобрява здравето на зъбите, венците и предотвратява кариесите.
• Има храносмилателни свойства.
• Не съдържа калории.
За да се възползвате от ползите от лечебните свойства на стевията, тя трябва да бъде чиста. Може да я консумирате като течност или прах. Стевията е зелена или тъмнокафява и има вкус, подобен на женско биле.
Рафинираната стевия подслажда без овкусяване, което я прави идеална за вашите рецепти, но не предлага никакви лечебни ползи.
Ябълки
Те са силно препоръчителен плод за прочистване на организма, както и за балансиране на храносмилателната и чревната система.
Напитка от джинджифил, стевия и ябълка
С тази вкусна подправка от джинджифил, стевия и ябълка ще може просто и естествено да компенсирате преяждането.
Съставки
• 1 чаена лъжичка смлян джинджифил (5 г)
• 1 чаена лъжичка чиста стевия на прах (5 g)
• 1 обелена ябълка
• 2 чаши вода (400 мл)
Сложете ябълката заедно със стевията, джинджифила и водата в блендера и разбийте до получаване на хомогенна смес. Резултатът трябва да бъде леко кремообразна напитка, която може да пиете както студена, така и топла.
Най-добрият начин да я консумирате, като я пиете през целия ден, е два часа след хранене.
Коментари (0)
Вашият коментар