Лимоново дръвче, встъпило в плододаване, може да има цветове и плодове едновременно. Важно е да се знае, че повечето цветове не се опрашват и опадват. Възможно е едва 3 до 10% от тях да образуват плод.
Листата на лимона също се прочистват. Старите опадват, защото намалява способността им да фотосинтезират. Това е нормално явление. Над 15-20 листа са необходими, за да се изхрани един плод и да узрее. Периодът на зреене зависи от условията (приблизително 3 месеца). Зрелите плодове трябва да се откъсват с 1-2 см дръжка навреме. Плодът може да се задържи над една година на дървото, но се влошават качествата му, а дървото се изтощава.
Периодично трябва да се извършват резитби за подмладяване и просветляване на короната. Ако образуваните плодове са много, трябва да се прореждат.
Нападат го въшки и акари
Основните неприятели на лимона са листни и щитоносни въшки, и акари. Последствията от тях също са доста неприятни. Особено медената роса и чернилните гъби.
Болестите, които засягат цитрусите са различни гниенета по корените и кореновата шийка, листни петна, брашнеста мана, краста и много други.
Наврменното справяне с проблемите налага използването на химиични препарати. Превенцията е осигуряване на подходящи условия, наблюдателност и профилактични третирания особено срещу фитопатогените.
Кой друг ако не кралицата на биатлона Екатерина Дафовска може да подкрепи най-добре националките ни след злополучната щафета на световното първентство в Ленцерхайде (Швейц).
Към квартета ни Валентина Димитрова, Милена Тодорова, Мария Здравкова и Лора Христова имаше големи очаквания заради чудесното представяне до момента през сезона
Безспорен победител в естественото подслаждане са плодовете - пресни, замразени, сушени натурални, без обработка със захарни сиропи
Ако искате да подобрите здравето и естетиката на тялото си, може би се замисляте за алтернативни подсладители, с които да замените захарта. Има много неща, които трябва да вземете предвид
Тинт и стейн се казват модерните продукти, които оцветяват дълготрайно без нанасяне на грим
Гримът е неразделна част от красотата и модата. Започвайки още от древните египетски балсами, оцветени с охра, минавайки през емблематичните червила на 50-те и стигайки чак до днес, тенденциите непрекъснато се променят
Коментари (0)
Вашият коментар