Победителката от MasterChef Божана Кацарова и нейният екип представиха проекта Gourmet Lounge: четиристепенно-гурме преживяване, споделяно с познати и непознати.
Идеята е музика, храна и обстановка да работят в пълна синхрония, даващи възможност за по-добро усвояване на храната и бавно удоволствие. За целта се избират локации, които се преобразяват за една нощ. В случая градината на варненския клуб Planet се приближи до природата, добавяйки огън, естествена зеленина и инсталации от сухи клони.
Гостите вечеряха на импровизирани мебели, сред които метален варел и дървена бъчва.
Божана лично сервира на всяка маса, разказвайки на присъстващите начина на приготвяне на храната и нейните съставки. Менюто включваше азиатски рол с нудъл и скарида, севиче, поднесено в черупка на мида Сен Жак, телешко с битерол, сладък картоф, едамаме и малдонска сол, профитерол и френски макарон.
Всеки от гостите получи коктейл, за да диджестира храната и да се впусне в танци.