Две ексклузивни вечери превърнаха InterContinental Sofia в епицентър на висшата средиземноморска кухня
Този април София се превърна в завладяващ епицентър на истинско кулинарно вълшебство, което остави почитателите на изтънчения вкус направо без дъх.
Ресторант ADOR на столичния хотел InterContinental отвори вратите си за две незабравими вечери, в които световноизвестният шеф-готвач Lionel Levy – притежател на звезда Michelin и гуру на средиземноморската кухня – завладя сетивата на гостите с майсторство, достойно за гастрономически Оскар. Като президент на асоциацията Gourméditerranée и легенда от Hotel InterContinental Marseille – Hotel Dieu, Levy представи у нас не просто своите най-изтънчени рецепти, а цяла вселена от аромати, текстури и вдъхновение.
Събитието, разиграло се на емблематичните жълти павета на площад „Народно Събрание“, беше всичко друго, но не и обикновена вечеря. „Това е театър на вкуса, в който Средиземноморието оживява в чинията,“ сподели шеф Levy, докато лично представяше всяко ястие пред очарованата публика. Менюто – истинска одисея в четири акта – започна с дръзък амюз буш и чаша шампанско, които подготвиха сцената за кулинарно приключение. Последва свеж старт с домати и балсамико в съзвучие със синьопер тон, отлежало говеждо, каперси и нотка ботарга – като кулинарен химн, който радва небцето.
Истинската изненада обаче дойде с „Буябес милкшейк“ – гениална и свежа версия на марсилската рибена супа, която накара гостите да се усъмнят в реалността, преди да се потопят в поредното блаженство. Основното ястие – средиземноморска риба с редуциран сос с бергамот и пържен артишок с пекорино – беше чиста хармония, а финалът с тарт от черен шоколад и сладолед с печена ванилия остави всички в сладка еуфория.
И за да не остане виното в сянка, Clarence Dillon Wines – изба от Бордо, собственост на принц Робърт от Люксембург и предпочитан партньор на Оскарите – поднесе селекция, която превърна всяка хапка в танц на сетивата, а експерт сомелиер разкри тайните на всяка чаша, докато гостите потъваха все по-дълбоко в средиземноморската магия.
Атмосферата беше вълнуваща и изискана. Жаклин Таракчи, победителка в „Гласът на България“, добави френски чар с кадифения си глас, пренасяйки присъстващите от София до слънчевия Прованс. Нейният репертоар беше като саундтрак към филм на Фелини – пълен с емоция, стил и лекота.
Това не беше просто събитие – а кулинарен празник, който превърна ресторант ADOR в новото свещено място за любителите на гастрономията, а InterContinental Sofia доказа, че може да свали звездите – и звездите Michelin – в сърцето на града. Очаквайте следващото вълнение – гастрономската приказка тук тепърва предстои.