Напишете дума/думи за търсене

Кашмир и кадифе – достатъчни, за да сте стилни през есента

Подготовката на гардероба за есента не е просто смяна на дрехите. Това е възможност да обновите стила си, да се насладите на промените в природата и да се почувствате комфортно през новия сезон. Независимо дали предпочитате класическата елегантност, или пък сте фенове на по-модерния и авангарден стил, ключът към това е да намерите баланс между удобство и визия.

Разгледайте внимателно какво има в гардероба ви. След като са минали летните месеци, вероятно ще има дрехи, които няма да носите през есента. Приберете ги! Сортирайте внимателно и вземете важното решение от кое ще имате нужда и от кое не. Леките и летни материи като лен и коприна няма да ви влязат в употреба. Заменете ги с по-топли платове като вълна, кашмир и памук. Ако се колебаете, задайте си въпроса:

“Тази дреха ще ме стопли ли?”

След като сте направили прецизна ревизия и сте решили какво ще носите и какво няма, е време да добавите някои основни елементи, които ще ви гарантират комфорт и стил през студения период. Тънките вълнени пуловери и кашмирените жилетки са перфектни. Модните специалисти съветват да се комбинират както с дънки, така и с по-елегантни панталони или поли. Фокусирайте се към по-неутралните цветове като сиво, кремаво или бежово, които лесно се съчетават с други дрехи.

Дъждовните и ветровити дни изискват връхни дрехи, които не само ще ви предпазят от времето, но и ще допълнят стила ви. Тренчкотът е изключително универсална дреха, която може да бъде носена по много начини, за да отговаря на различни стилове и поводи. Ако предпочитате нещо по-топло, дългото палто от вълна ще бъде перфектно за студените утрини и не само.

Не подценявайте и аксесоарите. Топлите шалове и шапки са не само необходими за студените дни, но и придават завършеност на всяка визия. Изберете такива от различни материи и цветове, които ще може да комбинирате лесно.

Няма нужда от луд шопинг за дъждовния сезон, а от малко, но качествени дрехи и обувки
Няма нужда от луд шопинг за дъждовния сезон, а от малко, но качествени дрехи и обувки

Изборът на обувки също е от важно значение. Заложете на модели, които са по-устойчиви на влага и вятър. Ботите със средна височина на тока са идеални за есенните дни. Елегантни са и в същото време доста удобни. За по-изискани събития високият ток е идеален избор. За дъждовните дни гумените ботуши са практично решение. За да завършите облеклото си, съчетайте ги с водоустойчиво яке или пончо.

Времето през есента често варира от топло до студено. Тук от полза ще ви бъде, ако се научите

да комбинирате различните дрехи по слоеве

Например тънкият пуловер е подходящ за под яке или тренчкот, а под него да сложите тениска или риза. Така ще добавите допълнителен слой топлина. Ако ви стане топло, винаги може да махнете пуловера и да останете само с това, с което сте под него.

Наслояването на дрехи също така дава възможност да експериментирате с различни материи и цветове. Съчетаването на мек пуловер с кожено яке или комбинирането на шал в контрастен цвят с по-неутрални дрехи ще придаде свеж и интересен акцент на вашата визия. Същото важи и за комбинацията между вълна и кожа или кашмир и кадифе. Тя ще добави дълбочина на вашия стил, като тези комбинации не само са модерни, но и правят облеклото по-интересно и изискано.

Ако решите, че имате нужда от нови дрехи или аксесоари за есента, помислете внимателно, преди да се впуснете в луд шопинг. Инвестирайте в качествени дрехи и обувки, които ще бъдат част от облеклото ви дълго време. Може също така да разгледате тенденциите за текущия сезон, но винаги избирайте онези модели, които отговарят на вашия личен стил и са подходящи за начина ви на живот.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X