Напишете дума/думи за търсене

Ретроградният Меркурий отново предизвиква до края на август

На 2 август Меркурий ще забави ход и три дни по-късно официално навлиза в ретроградно движение, което продължава до 30 август. Неговата обратна разходка се случва между 4 градуса на знак Дева и 21 градуса на знак Лъв.

Вероятно вече наблюдавате събития, които ви напомнят за пакостите на ретроградния Меркурий и това е така, защото от 17 юли, планетата се движи в ретроградна сянка, което предразполага към хаос в комуникациите, транспорта и технологиите. Вече бъдете внимателни при встъпването в нови бизнес отношения, пътувания, избягвайте рискови начинания и не се учудвайте при проблеми с техниката.

Меркурий е най-близката и най-бързата като движение планета до Земята. Управлява начина ни на комуникация, общуване, разбиране и приемане. Тя е мисъл, решение, разсъждение и анализиране. В живота ни дирижира транспорта, телекомуникациите, логистиката, разбирателството между хората, способността ни за концентрация, реализирането на нови идеи и напредъка.

Бъдете внимателни в общуването и комуникацията под всякаква форма. Съществува тенденция, информацията да не достига там където трябва. Проверявайте изпратените имейли. Ако се налага да подписвате нещо го четете внимателно. Ако изготвяте документи бъдете внимателни в изготвяне на съдържанието. Бъдете по-внимателни и пазете личните си вещи. Децата ще бъдат по-разсеяни и нервни, проявете разбиране и търпение към тях. Шофирайте внимателно! Бъдете търпеливи и използвайте времето за това, което трябва.

Нейното обратно движение често внася обрат в пановете ни, но има и способността да ни поднася неочаквани подаръци от стари проекти. Очаквайте обаждания от стари гаджета, приятели и бизнес партньори. Сега може да се събудят забравени бизнес и лични възможности за развитие и реализация. Въпреки това подписвайте важни договори и стартирайте занимания от септември.

Между 4-ти и 15 август Меркурий е ретрограден в съзвездие Дева. Времето е подходящо за детайлен анализ на документи, съдържание, отношения, задължения, права, планове и цели.

Между 15-и и 30 август планетата се движи обратно в съзвездие Лъв. Доверете се на този период за разгръщане на творчески таланти, забавления, любов, игра и ревизия на рекламни и маркетингови проекти.

Август не е подходящ за:

- Подписване на важни договори. Ако се налага, четете внимателно и не бързайте да подписвате.
- Правете резервации внимателно.
- Пътувайте само ако сте направили добра и пълна организация. Възможни са загуби на лични вещи и проблеми.
- Не купувайте техника.
- Не купувайте автомобил, колело или мотопед.
- Не ремонтирайте. Обикновено се налага повторен ремонт.
- Не търсете точна диагноза на заболяване. Обикновено стават грешки.
- Не започвайте нищо ново.
- Избягвайте оперативно лечение.

Периодът е подходящ за:

- Ревизия на цели и планове.
- Върнете се към дейности, които не сте завършили.
- Редактирайте текстове.
- Потърсете стари познати и обновете контактите си.
- Организирайте втора среща, в необходими дела.
- Започнете ремонт, ако сте уговорили клаузи с изпълнителите.
- Редактирайте мястото, което ви представя (сайт, страница).
- Потърсете контакт с места за работа, където вече сте подали кандидатура.
- Потърсете второ мнение по стар казус.
- Потърсете изясняване на отношения и споделете какво мислите.

Между 4-ти и 15 август пряко засегнати от ретроградното движение на планетата ще бъдат родените в първите 5 дни на зодия Телец, Рак, Дева, Скорпион и Козирог. В тези дни трябва да бъдете подготвени за разминаване между планове и реализация.

В този период неразбирателство и липса на енергия ще имат родените в първите 5 дни Близнаци, Стрелци и Риби.

Между 15-и и 30 август обратната разходка на Меркурий ще обърка плановете на родените в трета декада Овни, Близнаци, Лъвове, Везни и Стрелци. Нека те се подготвят с търпение и план Б.

В този период напрегнати и неразбрани ще се чувстват родените в трета декада Телци, Скорпиони и Водолеи. Съветвам ги да подминават клюките, интригите и да не влизат в нови отношения.

Хората родени с ретрограден Меркурий познават тази енергия и на емоционално ниво те по-лесно ще преминат през периода. Същите не трябва да забравят, че са заобиколени от хора на които фазата на ретроградност влияе.

Желая на всички спокоен и полезен период,

астролог Венета Матева

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се
срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във фейсбук или чрез официалния й сайт.

Повече информация за Луната, Слънцето, всички новолуния, пълнолуния, лунни дни, методи за изчистване на дома с различните стихии и тайните на Луната и здравето ни, може да намерите в книгата й „Животът между кармата на Луната и мисията на Слънцето", която се предлага във всички големи книжарници.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X