Напишете дума/думи за търсене

Откажете се от мазната и тъмна козметика през лятото

Пудра, руж и червило, които съдържат много мазнини в състава си, не са подходящи за топлите месеци. По-добре ги оставете за есента и зимата. Откажете се и от мазните сенки за очи. Прахообразните ще ви свършат по-добра работа през лятото. Забравете и за плътните тъмносиви и тъмнокафяви цветове, които в слънчеви дни изглеждат твърде мрачно.

Ще бъдете свежи и красиви през лятото само с блясък за устни и сенки за очи в по-светли тонове. Блясъкът за устни може да нанесете директно върху устните или върху устойчиво червило. Но червилото с продължително действие може да изсуши устните ви, затова нанесете отгоре малко балсам.

На лице с тен по принцип отива блясък с прасковен или розов тен. Това, разбира се, зависи от сенките и цвета на очите и косите ви. На леко загоряло лице перфектно стои червило или гланц в по-светла гама. Всички по-ярки цветове оставете за вечерта, когато може да си позволите и по-силен грим.

Що се отнася до сенките, спрете се на по-неутрални нюанси - от бяло до кафяво. Най-светлите сенки се нанасят непосредствено над миглите, в ъгъла на окото до носа, както и под веждите. По-тъмните тонове изтеглете към външната част на окото, за да направите погледа си по-изразителен и открит.

Вместо руж за естествения летен макиаж е по-добре да използвате златисто-кафява пудра с бронзови оттенъци. Нанесете я високо на скулите и слепоочията, което ще придаде на лицето ви загорял и свеж вид. С нея ще коригирате и овала си.

Един от начините да придадете летен вид на погледа и очите си е да замените черната очна линия с кафява или цветна. Цветна може да бъде и спиралата за мигли. В горещите дни много добре изглежда светлокафява очна линия и златиста спирала за мигли.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X