Напишете дума/думи за търсене

80-те диктуват модата при градинските мебели

Cbdesign

Защо 80-те и защо сега? Може би защото е лято и на всички малко им омръзна студеният и неутрален минимализъм на скандинавките стилове, превзел интериорите напоследък.
Вече не е модерно да обитаваме празни пространства, а да се обградим с интересни текстури, различни форми и цветове.

Cbdesign
Cbdesign

Ярки нюанси, заоблени мебели, тръбни конструкции и оплетки. Това са тенденциите и в оформлението на пространствата на открито. Стилистиката от ретродесетилетието предлага отклонение от ултраизчистените линии и тъмните дървесни тонове, които бяха толкова популярни напоследък. В пряка опозиция, декорът от 80-те години е безцеремонен, цветен и с извивки - това е начин да се каже "Да" на забавленията и настроението.

Cbdesign
Cbdesign

Тръбните мебели са друг отличителен белег на 80-те години. Те прекрасно се съчетават с извитите дивани с нежни форми и ниските масички за кафе, които омекотяват линиите на къта за почивка.

Cbdesign
Cbdesign

Отново са на мода и плетените мебели - столове с въжени подлакътници и дори изплетени с ажури чадъри и сенници. Тази изработка не само визуално олекотява обзавеждането на открито, но дори е и практично, самите мебели са много по-леки и мобилни.

Cbdesign
Cbdesign

Бонбонени цветове и резеда, това лято цветовете трябва да са свежи и да отразяват тропическата жизненост на природата. Това допълнително засилва усещането за романтика през дългите летни вечери на открито.

Cbdesign
Cbdesign

Основното правило при въвеждането на цвят е да изберете три основни нюанса и да използвате тази палитра за цялото пространство. Възможни са забавни комбинации, като синьо, червено и черно. Не е добре да рискувате с твърде голяма цветова палитра, тя омръзва по-бързо, особено ако усещането за естетика се промени.

Cbdesign
Cbdesign

За основен фон се препоръчва светла цветова гама, дори и чисто бяло. Пространствата около басейна и терасите е добре да са облицовани със светъл естествен камък или гранитогрес, а ако присъства дървесина като материал - то тя да е светла. Надграждането на такава визия с летните цветове на 80-те създава допълнително настроение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X