Напишете дума/думи за търсене

Как да се предпазим от появата на бръчки?

Снимка: Pixabay

Бръчките са естествена част от процеса на стареене, но не всеки приема този факт. Така че търсим начин да се справим с тях. С подходящата козметика можем да предотвратим появата на бръчки или да намалим видимостта им, ако те вече са на лице, споделят специалистите от екипа на Galen.bg.

Правилна козметика против бръчки

Продуктите, които избирате, трябва да съдържат активни съставки, специално срещу бръчки:

  • ретинол (витамин A) – една от най-известните и ефективни съставки, с които да се предпазим от бръчките. Стимулира синтеза на колаген и ускорява регенерацията на клетките;
  • витамин C – антиоксидант, който помага за защита на кожата от увреждане от свободни радикали и спомага за изсветляване на пигментни петна;
  • хидратиращи съставки – като хиалуронова киселина, която привлича и задържа влага в кожата;
  • пептиди – стимулират синтеза на колаген и помагат за укрепването на кожата.

Използването на серуми и кремове с тези съставки помага в борбата с бръчките, особено ако започнете да ги прилагате още преди да са се появили. Подходящи продукти можете да откриете в гамата на изпитани медицински марки козметика. 

козметика La Roche-Posay
козметика La Roche-Posay

Слънцезащита всеки ден

Ултравиолетовата радиация е един от основните виновници за признаците на преждевременно стареене. За да се предпазим от това, трябва да нанасяме слънцезащитни продукти, включително и през зимните месеци. Ето няколко съвета:

  • изберете широкоспектърен слънцезащитен крем, който да ви предпази както от UVA, така и от UVB лъчи;
  • продуктите трябва да са с поне SPF 30 или по-висок.

Слънцезащитният крем трябва да се нанася отново на всеки два часа, особено ако сте навън, потите се или плувате.

Здравословно хранене

Правилната диета също може да подобри или влоши състоянието на кожата ви. Ето няколко основни съвета, които ще ви помогнат да се храните здравословно:

1. Приемайте поне пет порции плодове и зеленчуци на ден

Това дава на тялото достатъчно антиоксиданти и помага да се предпазим от увреждането от свободни радикали.

2. Консумирайте повече омега-3 мастни киселини

Те поддържат епидермиса хидратиран и еластичен и ни помагат да го предпазим от увреждания. Срещат се най-вече в по-мазните риби и ядките.

3. Пийте достатъчно вода

Правилната хидратация през целия ден поддържа достатъчно ниво на овлажняване. Така можем да се предпазим от изсушаване, което води до поява на бръчки.

Съчетаването на тези стратегии ни дава възможност да се предпазим от появата на бръчки и подобрява здравето на лицето ни. Превенцията и грижата за кожата ще запазят младежкия ѝ вид, обобщават от екипа на Гален. Информирайте се добре и изберете подходящите продукти, с които да се погрижите за здравето си по най-добрия начин.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X