Напишете дума/думи за търсене

Топдраматургът Яна Борисова провокира фантазията и таланта на млади автори в Пловдив

Яна Борисова представя уникален курс по творческо писане и фантазия за първи път в Пловдив през ноември

Един от най-успешните драматурзи в България - Яна Борисова, от няколко години води курсове по творческо писане, които не само тук, но и в различни европейски страни са изключително популярни. Уникалният ѝ метод на преподаване привлича толкова много участници, че местата в нейните ателиета се резервират месеци предварително. Основавайки се на богатия си опит в писането и в театъра,, Яна съчетава преподаването с артистичен подход, като всеки курс се превръща в своеобразно творческо представление.

Много от нейните ученици вече имат публикувани произведения, а някои от тях са включени в проектите на артистичната група Stage Hearts, която обединява творци от различни сфери.

След успеха в София, Варна и Бургас, на 8, 9 и 10 ноември Яна Борисова ще проведе курс по творческо писане и фантазия в Пловдив.


„Вдъхновението е усещане, което може да се развие в постоянна вътрешна нагласа, ако фантазията ти бъде отключена, а сетивата – отворени към красотата на света. Но това рядко се случва, когато си сам. Лично разбрах, че когато си част от група, може да се чувстваш по-спокойно и уверено, което ти позволява да се изразяваш свободно, без самокритика и страх. Само тогава се появява възможността да твориш истински. Моите курсове се фокусират върху това – чрез интензивни писмени упражнения, които променят мисленето и развиват творческата ни същност. Работим съвместно с професионални актьори, което придава още по-голяма дълбочина на преживяването. Започвам от театъра, но създавам уникално пътешествие в света на писането – територия, където може да се вдъхновим и да намерим сродни души с артистичен дух."

Яна Борисова

Желаещите да се включат могат да изпратят своята кандидатура на [email protected].

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X