Напишете дума/думи за търсене

Астрологът Венета Матева: 2025 година е увод от нов раздел в историята на човечеството

Както всяка година, така и тази, традиционно разговаряме с нашия астролог Венета Матева, която ще открехне портала към идната 2025-а няколко месеца преди нейното настъпване. 

Вени, какви са основните астрологични тенденции и събития, които ще влияят на 2025 година?

Новата 2025 година е уводът от нов раздел в историята на човечеството. Предстоят промени на небето, които никога досега не са се случвали заедно.
Следващата година всички планети ще сменят зодиакалните си знаци.

Плутон окончателно се настанява в знак Водолей и ще царува в него в следващите 20 години. Нептун за първи път от 150 години ще престъпи прага в дома на знак Овен. Уран за първи път от 83 години ще започне гостуване в знак Близнаци. Сатурн за първи път от 30 години ще се отправи на пътуване в знак Овен. Юпитер за първи път от 12 години ще раздава блага в знак Рак.

На 25 януари 2025 г. кармичните възли навлизат по оста Дева-Риби. Напускат темите на Везни-Овен и променят приоритетите ни. Южният кармичен възел ни припомня за ресурса на Девата, а северният лунен възел ни приканва в следващите 18 месеца да развиваме енергията на знак Риби.

Ще имаме 3 периода на ретрограден Меркурий.
Започваме годината с пълнолуние в знак Рак и ретрограден Марс. Ще преживеем ретроградна Венера.
Ще преминем през две слънчеви и две лунни затъмнения.

Нумерологично годината ще е 9, която изразява края на един етап от развитието на човечеството.


На 29 януари ще настъпи Китайската Нова година под влиянието на дървената змия.

Разбирам, че се задават глобални събития. Би ли могла подробно да разкажеш какво да очакваме от тези промени на небето?

Да, предстои началото на глобални промени на планета във всяка сфера от живота ни.
Плутон в следващите 20 години ще се погрижи за нашата еволюция с нови технологии, открития и промени в политическия и социалния живот. След 2027 година ще бъдем свидетели на нова политическа йерархия, отваряне на границите, свобода на словото и разцвет в сферите на алтернативната медицина, технологиите и иновациите.

2025 и 2026 години ще бъдат писта за онова, което предстои да стартира. Плутон е майстор на гурме специалитетите и той не обича да бърза. Затова в следващите две години ще го наблюдаваме как върти тестото и се готви да ни постели нова трапеза от ястия.

На 30 март 2025 г. мистичната планета Нептун навлиза в съзвездие Овен, оставайки в него до месец май 2038 година. В този период планетата ще се върне ретроградна един-единствен път в знак Риби, между 25 октомври 2025 г. и 26 януари 2026 г.

Бавно и постепенно ще си отива всичко, което е фалшиво, измамно и създадено от слепи идеали, идеализиране и голи мечти. Следва маските да паднат и да разкрият истинските лица на всеки, който досега се е крепял на лъжи, интриги и безпочвена подкрепа. В политически план 2025 година ще е началото на голямата промяна на лидери, властимащи и управляващи. Очаквайте затвърждаване на онези, които имат качества да се грижат и водят народа си, и отпадане от политическата сцена на фалшиво създадени структури и организации. Следва да се създава ред в духовните среди и онова, което е създадено през последните 10 години. Ще останат знаещите, честните, трудолюбивите и дарените с мисията да бъдат будители. Всички останали, които са търсели бърза печалба, забулена зад сладки приказки и обещания, ще останат в историята.

На 7 юли 2025 г. Уран ще напусне уютното кресло в дома на знак Телец и ще яхне мотора си за разходка в знак Близнаци, оставайки в него до месец август 2032 г.

Между ноември 2025 г. и април 2026 г., ще се върне за последно ретрограден в знак Телец.
От Уран в Близнаци до 2032 г. може да очакваме бум в развитието на нови социални платформи, електроавтомобили, електронни игри и средства комуникация, обмен на информация и транспорт.
В края на месец май 2025 г. Сатурн ще прекрачи територията на знак Овен, оставайки негов гост в следващите две години и половина. Между септември 2025 г. и средата на февруари 2026 г. ще се върне ретрограден в знак Риби.

Сатурн в знак Овен е готов да се изправи пред темите, свързани с властта, егото, териториите, личните и глобалните интереси. Дошъл е моментът да защитим възгледите си, да отстъпим, ако не сме прави, да си поставим нови цели и да преглътнем обидата си с цената на мира. Ще бъде трудно, защото Овенът не обича да отстъпва и да губи. Въпреки това всеки от нас ще бъде предизвикан да се изправи пред действителността и да направи своите добри и грижовни към човечеството избори.

В наша подкрепа през месец юни 2025 г. Юпитер навлиза в знак Рак, оставайки в неговите води в следващата една година. Планетата е нашата връзка с извора на чистата и безусловна любов, свързана с божественото. Юпитер ще поеме голямата отговорност да пази и закриля сърцата ни от гняв и душата ни от тъга. Неговият престой в съзвездие Рак е щедър за обич, разбирателство и подкрепа между хората.

Как виждаш развитието на военните конфликти и болестите през новата 2025 година?

За съжаление, не очаквам глобално затихване на военните конфликти в следващите две години. Транзитът на Сатурн в Овен казва, че предстои време за смяна на позициите, мнението и политическите възгледи. Овенът обаче е свързан с войната, успеха и надмощието и ще преобладава ситуацията, в която всеки ще дърпа чергата към себе си. Политическите пластове и оттам социалните ще се наместват и властимащите ще трябва да се приспособяват към другите, за да оцелеят самите те. Всяка държава и град имат свои натални карти, а аз нямам възможност да правя индивидуална прогноза на всяка страна, но мисля, че приоритет е преразглеждане на възгледите и търсене на мирни споразумения.

В здравословен план не ни очакват събития, подобни на страховитата 2020 г. Няма да липсват заболявания и нови щамове на вируси, но смятам, че ситуацията в световен план ще бъде овладяна.

С развитието на изкуствения интелект ще има значителен напредък в персонализираната медицина, което ще доведе до по-точно лечение на различни заболявания, включително ракови и генетични нарушения.

Астролог Венета Матева: Бъдете вдъхновители на мира, любовта и единството.
Астролог Венета Матева: Бъдете вдъхновители на мира, любовта и единството.

Пред каква карма ще бъде изправено човечеството?

Глобалният инструмент за разглеждане на този въпрос на социално ниво са лунните възли, наречени още кармични. В края на януари за първи път от 18 години насам двойката възли започват пътешествие по оста Дева-Риби до средата на месец август 2026 г.
Южният възел ще пътува в знак Дева и ще напомня за уменията и знанията, които сме придобили в предходните си животи, свързани със знака. Това са умение да работим с детайлите, да бъдем отговорни, подредени и добре организирани.

Северният възел е ключов, защото той ни казва какво ново да развиваме сега в живота си. Той ще пътува в знак Риби и ще ни призовава да се смирим, да имаме вяра, да се обърнем към себе си, да благодарим и да простим. Това са качествата и приоритетите, които ще създават добрата карма сега и за бъдещето на душата ни.

Има ли специфични периоди през следващата година, които трябва да бъдат особено внимателно наблюдавани?

Да, това са периодите на ретроградните лични планети. Ще ги посоча по периоди с кратки съвети.

РЕТРОГРАДЕН МАРС

07.12.2024 – 25.2025/ 6 градуса в Лъв – 17 градуса в Рак

Времето не е подходящо за нови начинания, оперативни процедури и рискови занимания. Хубаво е да работим върху себе си, да анализираме егото си, да се върнем към творчески проекти, да анализираме случващото се и да ползваме търпението, което в момента имаме.

РЕТРОГРАДНА ВЕНЕРА

1.02.2025 – 13.04.2025 /10 гр. в Овен – 24 гр. в Риби

В този период не трябва да се влиза в бизнес партньорство, да се сключва брак, да се правят инвестиции, да се купуват скъпи стоки, да се влиза в кредитни задължения и да се правят пластични операции.

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ

- 15 март – 6 април (9 гр. в Овен – 26 гр. в Риби)

- 18 юли – 11 август (15-4 гр. в Лъв)

- 10 ноември – 30 ноември (6 гр. Стрелец – 20 гр. Скорпион)

В тези периоди не са препоръчителни новите начинания, покупки на  автомобили, подписване на важни документи и започване на бизнес.

Какви съвети би дала относно планирането на кариера, финанси или лични отношения на базата на астрологичните прогнози за 2025 година?

На първо място трябва да се избягват периодите на ретроградни Венера, Меркурий и Марс. Второ изискване за успех в бизнеса и личните отношения са периодите на нарастваща Луна. Това е времето между новолуние и пълнолуние. Два дни след новолунието и два дни преди пълнолунието е най-подходящото време да се стартира бизнес или друго важно лично начинание. И последно изискване за успех е да се избягва положението на Луната без курс.

В тази връзка може ли твоята книга „Между кармата на Луната и мисията на Слънцето" да ни бъде помощник в избора на важни дати в живота ни?

Да, в книгата ми има подробна информация за всички фази на Луната и съвети към тяхното използване в живота ни. Има информация за всеки ден, придружена със съвети и насоки за работа. Медицинската астрология в нея може да ви помогне да изберете подходящо време за медицинска процедура, поставяне на ваксина или зъбна манипулация.
Освен ежедневен помощник книгата ми ще ви помогне да разберете каква е вашата мисия и в какви професии и занимания да я развивате, както и да разпознаете ресурса от качества, които ви носи вашата Луна.

Как астрологичните тенденции могат да се отразят на различни зодиакални знаци?

За огнените знаци - Овен, Лъв и Стрелец, предстоят важни промени, които ще почукат на вратата през 2025 г., но ще бъдат в пика на своето развитие през 2026 г. След месец март ще започнат да изпитват нужда от ревизиране на основите на живота си. Това са дом, семейство, близки приятели и професия. От средата на годината ще бъдат предизвикани от събитията за приключване на бизнес отношения, търсене на нови хоризонти и стремеж към повече разбиране в личен план.

За водните знаци - Рак, Скорпион и Риби, предстои една доста по-гостоприемна година от предходната, която ще сервира своите блага във втората си половина. Раците щедро ще бъдат подкрепени от Юпитер с късмет, напредък в професионален план и среща с любовта. Скорпионите ще спрат да усещат напрежение и тревожност и ще бъдат заредени с повече оптимизъм и блага. Рибите, преминали през изпитанията на Сатурн в последните две години, ще се радват на спокойствие и хармония.

Телците могат да очакват една по-спокойна и плодородна година през втората си половина. Очаквайте повече подкрепа от околните и възнаграждение на труда ви от последните две години. В личен план ще срещате повече разбиране и хармония.
За Девите също предстои една по-спокойна и подредена година. В последно време преминахте през лишения, трудности и предизвикателства. Сега ви очаква подкрепа от звездите да съхраните онова, което ви е важно и да имате възможност да посявате семената на новите си проекти и плодове на щастие. Рецептата за вашия успех ще изиска да се сбогувате с всичко ненужно. Прекратете излишните разговори, занимания, грижи към другите и дейности.

За Козирозите и Везните предстои година с ребуси, загадки и нови решения. До края на март няма да се случва нищо ново, което да предизвика ключови решения и остри завои. От месец април желание за сериозни промени във всеки план от живота ще настигне родените в първа декада на знаците. Така постепенно всички Везни и Козирози до края на 2026 г. ще променят приоритетите и ще търсят нови хоризонти в професионален план. Очаквайте да отворите нова страница в живота си и да се сбогувате с всички ненужни форми на живот от миналото.

За Близнаците годината ще бъде пролет. В нея ще поникват и развиват идеи започнали от последните две години. Ще се отварят нови възможности за творческо развитие, а любовта ще предлага нови хоризонти, вълнуващи пътувания и подаръци.
За Водолеите годината ще е гостоприемна и щедра на добрини. В първата й половина разчитайте на късмет във всяко начинание. В нея ще берете плодовете на усилията си от последната година и ще се радвате на повишение на работното място. Втората половина на годината ще ви помоли да забавите темпо и да се фокусирате върху отношенията и заниманията, които ви радват. До средата на 2026 г. имате възможност за напредък в задачите и намиране на половинка.

Какви са твоите очаквания относно духовното и личностното развитие на хората през 2025 година?

На първо място съветвам хората да направят детокс на собствените си мисли, като оставят в миналото слепи привързаности, страхове и колебания.
Няма да е лесно, защото човешката природа естествено е устроена да търси сигурност, да се привързва, да контролира и да очаква. Следващите две години са чистилище за всяка душа, която трябва да се стреми към доброта, съчувствие и състрадание. Личната мисия на всеки е да избира добри мисли, да носи светлина, да има отношение към ближния, да се стреми да бъде полезен и да благодари. Благодарността е чистота, вяра, надежда, любов и смисъл. Тя е ваксина и лек за личната и обща карма. Човечеството се движи към единство, но целият процес започва от 2025 г. за всеки от нас.

Защо наричаш идващата 2025 година увод?

Поради връщането на три от големите планети ретроградни в предходния знак. Те ще посочат основните теми за промени, но няма да бъдат на разположение през цялата година за разгръщане на глобален нов ред.

Каква роля нумерологично има цифрата 9 за новата година?

Това е последното едноцифрено число, което обединява опит, изводи и уроци от последните 9 години. В нумерологията числото 9 се счита за много специално и духовно число. 9 е символ на завършен цикъл или етап от живота, което означава край на старото и подготовка за ново начало. То може да вдъхновява другите и се възприема като морален лидер. И в тази връзка бъдете вдъхновители на мира, любовта и единството.

Желая на всички здрава, спокойна и щедра на щастие година!


Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се
срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във фейсбук или чрез официалния й сайт.

Повече информация за Луната, Слънцето, всички новолуния, пълнолуния, лунни дни, методи за изчистване на дома с различните стихии и тайните на Луната и здравето ни, може да намерите в книгата й „Животът между кармата на Луната и мисията на Слънцето", която се предлага във всички големи книжарници.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X