Напишете дума/думи за търсене

12 суперидеи за градинско осветление

Дeкopaтивнoтo ocвeтлeниe в гpaдинaтa мoжe дa cъздaдe cпeциaлнo нacтpoeниe, тo ви пoзвoлявa пpaвилнo дa пocтaвитe aкцeнти, дa пpивлeчeтe внимaниeтo към oпpeдeлeнo pacтeниe и дa дoбaвитe визуaлни eфeкти нa мecтa, къдeтo тe липcвaт. Ocвeтитeлнитe уcтpoйcтвa мoгaт дa изпълнявaт дeкopaтивни функции дopи пpeз дeня.

Haзeмнитe лaмпи ocвeтявaт oпpeдeлeни кътчeтa нa гpaдинaтa caмo пpeз нoщтa - пpeз дeня тe ca пoчти нeвидими. Гpaдинcкoтo ocвeтлeниe зa гoлeми плoщи ви пoзвoлявa дa пoдчepтaeтe oпpeдeлeни зoни, a зa мaлки - дa мapкиpaтe гpaници.

Предлагаме ви някои идеи как да добавите не само повече светлина към вашата градина, но и стил.

1. Магически топки

Осветете градината си с магически светещи сфери. Сферичните лампи са идеални за градини с чакълена пътека, могат да се поставят и директно в растенията - изглежда много впечатляващо. Старите абажури може да са подходящи за това.

2. Гирлянди

Използвайте гирлянди като осветление - те ще добавят уют към цялостния интериор. Освен това има безброй вариации на гирлянди - и на форми, и на опции за осветление. Всичко, което трябва да направите, е да изберете по ваш вкус.

3. Светещи дървета

Знаете ли, не само коледната елха може да бъде украсена с гирлянд - широколистните дървета също са идеални. Просто ги осветете и ще ги видите в съвсем различна "светлина".

4. Светулки в тревата

Можете да напълните градината със светулки и тя ще се превърне в приказна гора. Създайте такова осветление, като закрепите изкуствени соларни пеперуди на гирлянд или малки LED крушки, захранвани с батерии, за по-удобно поставяне.

5. Светещи огради

Ако преплетете няколко телени гирлянди и окачите получената структура на опори, ще получите много красива светеща ограда. С този вид осветление никога няма да се изгубите - просто следвайте светлината.

6. Свещници

Използвайте най-обикновени свещници. През деня те ще красят градината с декоративния си вид, а през нощта ще осигуряват светлина - колкото повече, толкова по-добре!

7. Сфери от гирлянди

С помощта на клонки и гирлянди можете да наравите светещи сфери, които не само ще осветяват, но и перфектно ще украсят вашата градина. Те могат да бъдат окачени или използвани като подово осветление.

8. Лампи - глухарчета

Малките топчета на тези соларни лампи приличат точно на глухарчета, но в същото време не са досаден плевел, а напротив - полезни са.

9. Магически фонтани

Магически фонтани във вашата градина - какво по-добро? Почувствайте се като във филма Аватар, като използвате подобно осветление в градинския декор.

10. Градински фенери

Познатите класически лампи във формата на фенер също ще се впишат идеално във всяка градина.

11. Жива вода

Създайте цяла осветителна инсталация с помощта на лейка и телена гирлянда. Такова необичайно поливане няма да остави никого безразличен - не само водата е важна за растенията, но и светлината.

12. Ажурни сенки

За да създадете фантастични шарки от сенки, можете да използвате ажурни лампи или всякакви други топлоустойчиви контейнери, в които можете да поставите осветителен елемент.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X