Напишете дума/думи за търсене

Оригинални места за стайните растения

В домовете ни стайните цветя отдавна и с право са заели своето място. Без тях жилището ще е скучно и празно, лишено от желаната топлина и комфорт, които привличат човек у дома. Всичко се променя, ако поставите ваза или саксия с цветя на перваза на прозореца или на масата.

Но има и друга картина 

Случайно разраснали се стайни цветя безцеремонно отнемат жилищното пространство на собствениците, превръщайки дома в непроходима джунгла... Ето защо е важен изборът на растения и мястото за тях - така че и на любимите ни цветя, и на нас да е удобно.

При добър избор е невъзможно да развалите интериора с растения! С тяхна помощ можете да украсите буквално всичко. Предлагаме ви интересни опции за местоположението на стайни растения в къщата.

Кутии и бетонни блокове 

Тази идея е за ценителите на стила лофт. Комбинацията показва колко хармонично изглеждат живите растения на фона на груби строителни елементи.

Преди употреба дървените кутии трябва да бъдат шлифовани и покрити със защитни съединения.

Над вратата 

Пространството над вратата често е празно. Защо да не го използвате? Пълзящата и висяща зеленина ще омекоти геометричната строгост и ще украси хола или кухнята.

Растенията могат да се поставят на рафт, внимателно да се фиксират на стената и да разреждат композицията от книги или кутии.

На прът или клон 

Решението е за тези, които искат да украсят скучните стени. На един клон, окачен на тавана, е лесно да се поберат няколко ампелни растения. Особено непретенциозни, но бързо растящи са scindapsus: те не са взискателни към светлина, течения и подхранване, поради което са идеални за поставяне на стени.

На бар масичка 

Бар масите на Колела често се използват за други цели: домакините поставят там козметика или кърпи за баня, в кухнята количката служи като подвижен рафт за различни буркани и съдове и други.

Но това е и място, където можете да подредите ниски домашни цветя. Удобно е, тъй като насажденията, разположени на едно място, са по-лесни за обгрижване. Ако е необходимо, масата може лесно да се премества, променяйки външния вид на интериора.

На стълбата 

Ако в малка всекидневна или спалня няма достатъчно място, растенията могат да бъдат поставени вертикално: например на стилна стълба. Лесно е да я направите и сами. Малките стълби са полезни за компактно поставяне на перваза на прозореца или мебелите, а големите - на пода.
За да предотвратите падането на саксиите, е желателно да фиксирате конструкцията.

Ботаническа галерия 

Прекрасната композиция ще се превърне в основна украса на стаята: с помощта на ботанически илюстрации е лесно да създадете акцент върху любимите си домашни растения.

Зеленият ъгъл е привлекателен с обема си: свежите цветя, които са на преден план, и хербариите - на втори, създават необичаен визуален ефект. Композицията ще запълни празна стена в хола или коридора.

В плетени саксии 

Т. нар. макраме отново е на мода: продуктите, изработени от дебели нишки, изглеждат страхотно в еко стил и скандинавски интериор. Плетените саксии, направени на ръка, ще добавят топлина към домашната среда.
Разнообразието от кошници е не по-малко актуално: те ще прикрият саксия, която не се вписва в декора, и ще помогнат за поддържането на еко темата.

На решетка 

С помощта на метални стенни решетки можете да украсите хола, кухнята или лоджията. Дизайните са подходящи както за обикновени, така и за увивни растения.

Търговската решетка може да се превърне в декоративна, като я боядисате в подходящ цвят. Фиксирайте саксиите с куки или тел. Ролята на преграда може да играе решетка, фиксирана перпендикулярно на стената.

В скрин 

Ако искате да изненадате гостите си или да зарадвате себе си с необичаен декор, поставете непретенциозни растения в скрин, след като ги засадите в саксии. Подходящи са сукуленти, хойя, хлорофитум и филодендрони - те не се страхуват нито от суша, нито от изобилие от влага. За да защитите цветята, себе си и околното пространство, закрепете чекмеджетата към основата.

За да създадете композиция, можете да използвате стари мебели или настолен мини скрин.

На закачалка 

Обикновена стенна закачалка с куки е подходяща като държач за стайни растения - можете също да окачите и декоративни предмети.

А ако не ви трябва подовата стойка за дрехи, можете да я превърнете във вертикална градина. Ако е необходимо, тя ще служи и като отлична преграда и ще осигури зониране в спалнята или хола.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X