Напишете дума/думи за търсене

Подкаст: Инес Субашка разкодира навика да си здрав или болен

Инес Субашка и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”
СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

Инес Субашка и Анатолий Попов в студиото на "24 часа от живота"
СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

Личният и професионален път на Инес Субашка започва със стреса на професионалния спорт след зверски тренировки, болки и разочарования, минава през тежки контузии, хранителни разстройства и депресия, за да стигне до успешна треньорска кариера.

Днес Инес помага на хората, които искат да са здрави без травми – нито физически, нито психически. Тя е категорична, че да си здрав и във форма – това е навик. Но да си болен, с липса на енергия и извън форма, също е навик.

"Сигналите за ситост са едни от най-важните. Апетитът ни не е резултат от случайни събития, а е обратната връзка на тялото на база на информацията, която му изпращаме чрез храната, която консумираме", разказва Инес в подкаста "24 часа от живота".

Неслучайно нейният подкаст, който е достъпен в платформата Storytel, носи заглавието "Навикът да си здрав". След успеха на първия сезон, който помогна на хиляди българи, Инес е готова с втори. Този път тя разглежда хормоналния баланс, как редът на консумация на храните се отразява на инсулина, ролята на вкусовите рецептори, проблемите с имунната система, дишането, движението и най-честите грешки при структурирането на тренировките.

Специално внимание се обръща на остеопорозата и загубата на мускулна маса. "Много хора казват, че не са спортни натури и ги мързи. Изобщо не е така. Всяко тяло е създадено за движение, всеки може да се движи, просто понякога не сме изградили двигателната култура, тъй като не сме го изисквали от тялото си."

Какво да ядем през лятото, на какво я научават болките в живота и още от интересния разговор с Инес Субашка слушайте в подкаста "24 часа от живота" в сайта на "24 часа" и във всичките ни подкаст платформи. Ще ни откриете като "24 часа podcast".

  • Ключови думи:
X