Напишете дума/думи за търсене

месо

;
Хитрини за идеални гозби

Хитрини за идеални гозби

За да сготвим нещо вкусно, невинаги е достатъчно да спазим рецептата. Има тънкости, които не се пишат в рецептите и които ще събираме за вас от време на време

Кухненски трикове, с които бихте впечатлили дори най-взискателния готвач

Кухненски трикове, с които бихте впечатлили дори най-взискателния готвач

Времеемкото и разхвърляно готвене може да остане в миналото, ако добавите малко ентусиазъм и въображение към него. Белене на зеленчуци, узряване на авокадо за нула време или печене на скара като

Пригответе най-ароматното и крехко агнешко за Гергьовден по стара българска рецепта

Пригответе най-ароматното и крехко агнешко за Гергьовден по стара българска рецепта

Гергьовден наближава, а с него и трепетното приготовление на празничната трапеза. В „Ястия с агнешко” ще намерите голям набор от рецепти за приготвяне на това месо

Как да избираме и готвим агнешко

Как да избираме и готвим агнешко

Много хора смятат, че агнешкото месо е мазно. Диетолозите обаче са категорични, че в него има три пъти по-малко мазнини от свинското, което означава, че и холестеролът е чувствително по-малко

Предимствата на суровата храна за котката

Предимствата на суровата храна за котката

В началото на ХХ век диетата на домашните котки се основава на храната, която техните стопани са приготвяли за себе си и за своите семейства. Въпреки това писанките често се хранили и със сурови

Да си направим шунка у дома (+рецепти)

Да си направим шунка у дома (+рецепти)

Няколко са версиите за произхода на това вкусно ястие. Сигурно е, че шунка са приготвяли още англосаксонците, а днес в Германия и в Англия на всяка по-тържествена вечеря се кипри по един добре

Да постим и отслабваме вкусно с модерните днес храни

Да постим и отслабваме вкусно с модерните днес храни

Мислите, че за да спазвате православните пости, трябва да се върнете далече назад във времето, към рецептите на бабите ни? Подобна крачка към „вчера” определено действа благотворно и пречистващо

Как лесно да проверим качеството на храната

Как лесно да проверим качеството на храната

Колкото и да се опитваме да се храним здравословно, най-важно е качеството на продуктите, които слагаме на масата. От грамотния избор на храни зависи не само вкуса на ястията, но и здравето

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът е една от най-старите подправки, появил се първо в Близкия Изток и източните средиземноморски острови. Използван е в Египет още преди 3500 години

Кога се добавя солта при различните видове ястия

Кога се добавя солта при различните видове ястия

Ще започнем с това, че се срещат все повече привърженици на безсолното готвене и ядене. Всички знаем за вредата от солта, но малцина могат да приемат храната напълно безсолна

X