Напишете дума/думи за търсене

Този малък плод прави чудеса за здравето (+рецепта)

Плодовете каму-каму виреят в тропическите страни на Южна Америка. Те се отличават с богатия си химичен състав. От тях се приготвя прах и се добавя към различни ястия. В резултат на това може да укрепите имунната система, да подобрите зрението, да се отървете от главоболието и да се предпазите от появата на тумори.

Свойствата на този плод са свързани с висока концентрация на витамин С, желязо, фосфор, калий, калций, растителен протеин. Съдържа левцин - е аминокиселина, която се синтезира само в човешкото тяло, серин - киселина, която засяга междуклетъчните връзки, тиамин - витамин, който работи при въглехидратно-мастната обмяна. Валин - аминокиселина, която влияе върху образуването на тъкани, елагова киселина - важна е за сложното развитие на човешкото тяло, може да устои на образуването на ракови клетки.

Витамин С е от съществено значение за силен имунен отговор, за сърдечната функция, зрението и венците.
Микроелементите калий и магнезий играят важна роля за функционирането на сърцето и кръвоносните съдове. Калият действа в метаболизма на клетъчно ниво. Заедно с натрия, калият насърчава преноса на енергия през клетъчните мембрани. Магнезият помага за поддържане на кръвното налягане, регенерацията на костите, предотвратява загубата на костна плътност и остеопорозата, необходим е при мигрена и по време на бременност.

Ползи от каму-каму

- укрепване на имунната система,
- подобрен състав на кръвта,
- подобряване на зрението, защита срещу глаукома, катаракта и други очни заболявания,
- подхранване на мозъка,
- противовъзпалителен ефект,
- избавяне от мигрена и главоболие,
- предотвратяване на генетични мутации, които действат при образуването на ракови тумори.

Как се използва прахът от каму-каму

Той напълно запазва свойствата на плодовете, удобно е да го добавяте към всякакви ястия. Има значителен срок на годност. Продуктът може да се добавя към различни сосове и маринати, за да подобри ползите от ястията и да им придаде пикантен, кисел вкус.

Друга възможност е да добавите праха към смутита или печива. Може да се смесва с чай, но не използвайте вряща вода. Добавката каму-каму може да се приема под формата на таблетки или капсули с вода, със или без храна.

Маска за сияйна кожа

Тази естествена домашна маска за лице се прави лесно, облекчава зачервяванията и подпухналостта, оставяйки кожата гладка и сияйна. Смесете една чаена лъжичка каму-каму на прах с две чаени лъжички мед и една чаена лъжичка обикновено кисело мляко. Разбъркайте добре и нанесете върху кожата за 15 минути.

Дневна доза
Тъй като този прах е с много високо съдържание на витамин С, най-добре е да ограничите приема си до една порция на ден. Една чаена лъжичка каму-каму на прах осигурява 760% от RDA за витамин С. Прекомерните количества витамин С могат да имат странични ефекти като диария и гадене. Важно е тези, които са на лекарства, да обсъдят използването на тази добавка със специалист.

Как сокът от лук помага на имунитета и бързото отслабване

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X