Напишете дума/думи за търсене

Крем сирене, сметана и още какво може да замразим в камерата

Замразяването на храна във фризера спестява и средства, и време. Дали обаче използваме пълните възможности на този трик и наясно ли сме кои са храните, които може да пъхнем при кубчетата за лед?

1. Сметана
Заквасената сметана не издържа дълго в хладилника, но може да я съхраните за повече време във фризера. Текстурата на заквасената сметана се променя след размразяване, така че няма да ви свърши работа за торти. Размразената заквасена сметана обаче е чудесно допълнение към печива, супи и заливки.

За да я замразите, я разбъркайте хубаво, за да сте сигурни, че водата е равномерно разпределена, и я съхранявайте в оригиналната опаковка или в пликче с цип.  Използвайте в рамките на 6 месеца.

За размразяване:
Поставете замразената заквасена сметана във вашия хладилник и оставете да се размрази за няколко часа. Веднъж размразена, разбиването на чаена лъжичка царевично нишесте в нея може да помогне за възстановяване на част от първоначалната й кремообразност.

2. Крем сирене

Крем сиренето е изненадващо еластично, което го прави отличен продукт за съхранение във фризер. Така че спокойно може да си купите повече от него, когато е на разпродажба, и да имате за чийзкейк или друго през следващите 6 месеца.

За размразяване:
Пъхнете замразеното крема сирене в хладилника си, за да се размрази за една нощ. Текстурата ще е малко ронлива, но може да възстановите част от първоначалната кремообразност, като загреете в микровълновата и разбъркате до гладкост.

3. Лук
Може да нарежете по-голямо количество лук и да го държите в пликче или кутия във фризера. Така, когато готвите, ще го имате много бързо подръка. Защото не е необходимо дори да го размразявате. Единствено не може да го ползвате за сурова консумация.

4. Авокадо
Авокадото може да не изглежда най-добрият кандидат за замразяване, но то издържа изненадващо добре във фризера. Размразените парчета авокадо са перфектни за смутита и домашно гуакамоле.
За да го замразите, го обелете, нарежете и полейте с лимонов сок. Размразява се за една нощ в хладилника или на водна баня.

5. Бекон
Беконът ще се съхрани също добре във фризера. За да го замразите, го нарежете на тънки ленти и ги запечете върху хартия за печене за 20 минути във фурната. Когато се охлади, може да го приберете на студено. Може да го размразите в микровълновата или просто за една нощ в хладилника.

6. Чесън
Пипкаво нещо е чесънът, а имаме почти ежедневно нужда от него. Просто намерете време да си обелите повече глави чесън, смелете ги в чопър или с уреда, с който обичайно го правите, и го смесете със зехтин. С помощта на чаена лъжичка оформете порции от така направената паста. Поставете ги върху хартия за печене на разстояние една от друга. Замразете ги в хладилника за няколко часа, а след като стегнат, ги прехвърлете в пликче или кутия и ги пъхнете във фризера.

Когато готвите, трябва само да си вадите по една порция и да слагате директно в гозбата. Някои от порциите може да замразите и в комбинация с подправка – мащерка, риган или друго, за още повече аромат и наситеност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X