Напишете дума/думи за търсене

Антиконтуриране - тенденцията в грима, която става все по-популярна

Колкото по-малко грим носите, толкова по-добре, когато става въпрос за антиконтуриране. Този метод пропагандира за изцяло естествен вид.

С две думи, антиконтурирането е вид грим без грим, поради ограниченото количество козметика, което препоръчва. Това е печелившо за кожата, защото като ограничите броя на продуктите в рутината си за красота, вие минимизирате риска от дразнене на кожата, както и признаците на стареене, произтичащи от прекомерното използване на грим. И ако това не е достатъчно, антиконтурирането спестява времето, което прекарвате всеки ден в нанасяне на грим.

Тази техника цели да покаже тена такъв, какъвто е, без да е необходимо да го прикриваме под толкова много пигменти и помади.

Антиконтурирането работи като алтернативна форма на грим, тъй като насърчава фиксирането на лицето, без да се прибягва до твърде много субстанции, които създават филтър и не показват истински кожата или лицето такива, каквито са в действителност.

Гримьорката Боби Браун е популяризатор на тенденцията, която се смята за бунтарска за противопоставяне на конвенционалното контуриране, което използва бронзант, коректор и други кремове за задълбочаване на чертите и за нанасянето на по-сложен грим.

Техниката против контуриране е свързана с поддържането на кожата свободна и чиста. Допускат се някои изключения в онези специални случаи, когато искате да се гримирате повече, но става въпрос по-скоро за избор на кремове с цвят и слънцезащитен крем, земни очни линии, фин коректор и балсам, който овлажнява устните.

Флагманът на метода е, че естествеността на лицето прозира. В социалните мрежи е достатъчно да потърсите хаштаг #anticontouring, за да намерите десетки уроци, съветващи по темата и учещи, че прозрачността на лицето е красива.


Какво не може да липсва във вашия комплект против контуриране?

Овлажнители, слънцезащитни кремове и балсами.

Ако искате лек цвят, помислете за BB крем или CC крем, нюанс за устни или гланц за устни. С този кратък списък от козметика получавате това мотивационно писмо за кожата.

Как да приложите метода против контуриране
• Хигиена: В тази първа фаза трябва да извършите почистване на лицето, за предпочитане с неутрален дерматологичен сапун и течаща вода. Разтрийте лицето си с върховете на пръстите си, за да се отървете от мръсотия, мазнина и всякакви замърсявания.
• Овлажняване: Хидратирайте или овлажнявайте с кремове, които отговарят на характеристиките на кожата ви. Някои препоръчителни съставки в тази козметика са витамини А и С и хиалуронова киселина. Домашно приготвените овлажнители, съдържащи бадемово масло или глина, също са добри варианти тук.
• Защита: Завършете подготовката на лицето със слънцезащитен крем, защото не искате UV лъчите да опустошат кожата ви.
С тези инструкции антиконтурирането ще бъде готово. Ако обаче искате малко цвят, нанесете няколко капки BB крем върху лицето си и разнесете с пръсти.

Тези балсами са деликатни и адаптирани към тена на вашата кожа. Завършете външния вид с четка хайлайтър върху клепачите и скулите и с гланц за устни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X