Напишете дума/думи за търсене

организма

;
2 лесни диети за преялите на Великден

2 лесни диети за преялите на Великден

След обилните трапези на Великденските празници имаме нужда от разтоварващи процедури. Можем да свалим натрупаните килограми със спорт, но и с диети. За преялите тя е задължителна Важно е да се

По-добро здраве със смес от мед и сода бикарбонат

По-добро здраве със смес от мед и сода бикарбонат

Содата за хляб и медът са два много разпространени продукта сред домашните лекарства за различни здравни и козметични процедури. Много хора обаче не знаят за отличните свойства

Една лъжица ябълков оцет на ден елиминира тези здравословни проблеми

Една лъжица ябълков оцет на ден елиминира тези здравословни проблеми

В тази течна подправка се съдържат витамини, минерали, аминокиселини, полифеноли и много безвредни киселини за тялото като лимонова, млечна и ябълчена

За какво служи колагенът в козметиката

За какво служи колагенът в козметиката

Колагенът е основната съставна част на кожните клетки, която не позволява да се образуват бръчки и да се отпуска овалът на лицето. Теоретично, благодарение на колагена може да останем вечно млади

Какво казват за здравето изтръпналите ръце и крака

Какво казват за здравето изтръпналите ръце и крака

Вкочанеността на ръцете или краката може да бъде наистина притеснителна. Тя упражнява временно натиск върху съответните нерви и „парализира“ част от тялото, а състоянието е известно като парестезия

Пречистване с ориз и леща (+рецепта)

Пречистване с ориз и леща (+рецепта)

Кечери е индийско ястие с основни съставки ориз и белена червена леща, което се използва за пречистване на организма. Препоръчва ни го Димитрина Спасова, която е духовен учител, преподавател по йога

Природни лекарства, подходящи за диабетици

Природни лекарства, подходящи за диабетици

Захарният диабет принадлежи към група ендокринни нарушения, свързани с проблеми с усвояването на глюкозата, липсата на хормон инсулин в организма или намалената му биологична активност

Какво представлява чувствителността към храна и защо е важно да го знаем?

Какво представлява чувствителността към храна и защо е важно да го знаем?

Чувствителността към храната е сложна реакция към определени храни. Тя може да се прояви като алергия, но за разлика от нея други имуноглобулинови антитела са отговорни за този процес

С какви мазнини не трябва да се готви

С какви мазнини не трябва да се готви

Понякога маслото има вредни свойства. И дори сред най-добрите мазнини има такива, които не са подходящи за високи температури. Има растителни масла, които са напълно неподходящи за пържене

Случаите, в които е задължително да ядем повече сол

Случаите, в които е задължително да ядем повече сол

Повечето хора са свикнали да мислят за солта като за нещо вредно и винаги се опитват да намалят количеството й в менюто си. Според лекарите, без съмнение трябва да бъдем внимателни със солта

X