Напишете дума/думи за търсене

Андреа Банда Банда искала да е актриса, но я поканили в телевизията (подкаст)

Андреа Банда Банда и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”

Андреа Банда Банда и Анатолий Попов в студиото на "24 часа от живота"

Андреа Банда Банда става популярна в социалните мрежи с клипчета, в които говори предимно за кино. Псевдонима Банда Банда измисля заради общността от кинолюбители, която се оформя покрай нея, а и да може хората да я запомнят по-лесно, иначе се казва Андреа Влъчкова. През 2007 г. прави първите си опити да е влогър. С днешна дата профилът ѝ в инстаграм има над 85 000 последователи, каналът ѝ в ютюб – 13 200, а в TikTok над 29 000 човека гледат нейните видеа.

След като завършва Международната гимназия “Златарски” през 2009 г., учи в University of London със специалност Media Arts в Royal Holloway. После стажува в голяма продуцентска компания във Великобритания. “Колкото и да обичам режисурата и се радвам, че имам такова образование, винаги съм искала да съм актриса. Да бъда някой друг и да участвам в магията, но някак си така тръгна пътят, че никога и никой не ми предложи да участвам във филм, но получих покана да участвам в сутрешно предаване и да водя вечерно предаване”, разказва Банда Банда в подкаста “24 часа от живота”.

Първите си стъпки в телевизията прави в “Панорама” при Бойко Василев. Прекарва там един цял ден, но разбира, че стажът е за журналисти, а тя не е и се отказва. Година след това Ива Софиянска-Божкова излиза по майчинство и на нея ѝ предлагат да стане репортер. “Не знаех как се държи микрофон. Мон Дьо ми беше шеф и ме изпращаше на интервюта с български популярни личности”, спомня си водещата.

От началото на февруари Андреа Банда Банда смени Георги Любенов във “Вечерното шоу” на БНТ и така се записа в историята на телевизията като втората жена, водеща на късно токшоу. Първата беше Ива Екимова с “По-добре късно, отколкото никога”. Андреа влиза в предаването със заявката да предлага своеобразен “мост между поколенията”.

Кой е бил най-трудният ѝ гост досега, защо се отказа от сутрешното предаване “На кафе”, как се преминава през диагнозата бърнаут и още от интересните истории на Андреа Банда Банда - в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи.

  • Ключови думи:
X